Реклама / Ads
67| 8787 |28.02.2013 НОВИНИ

Огнян Донев ходил при президента, разкри Янев

.
Какво прави Огнян Донев в кабинета на президента? Искаме държавният глава, или хора от неговия кабинет, публично да оповестят с кои олигарси и за какво контактува държавният глава.
 

Това каза на емоционален брифинг в парламента председателят на РЗС Яне Янев, видимо развълнуван, че ще бъде пропуснат от държавния глава при връчването на мандат за съставяне на правителство. "Ако това не бъде сторено, си запазваме правото, чрез медиите да информираме обществото за процесите, които текат тук, на жълтите павета, и вътре – в тъмните и гладки кабинети на властта”, добави Янев.

Той призова съща така президентът на републиката да бъде искрен пред Народното събрание и пред българския народ.

”Той постави основен акцент задкулисието и се обяви категорично срещу задкулисието. Поздравяваме ви, г-н президент, но вие също трябва да обявите дали не осъществявате задкулисие, задкулисни схеми и договорки, за които обществото ако научи, наистина трудно загражденията около президентството ще изиграят своята роля, каза още Янев.

- Вчера в 11.47 часа, след дълга едночасова среща, е излязъл от президентския кабинет Огнян Донев. Защо президентът не оповестява срещите си с българските олигарси? Като какъв този олигарх от кръга, който се твърди, че е зад президента, отива в навечерието на сформиране на еднолично президентско служебно правителство на продължителни срещи?”

Според Янев в обръщението на президента Росен Плевнелиев е нямало очакваната доза държавност, както и конкретни реформаторски мерки, конкретен път за изход от кризата.

„Президентът нахвърля в насипно състояние и в най-общ вид тези, които са артикулирани в обществото години наред. Тези негови предложения са по-скоро адресирани върху възможността 41-то Народно събрание да работи още една година и 42-то да работи още цял мандат. Те бяха адресирани върху двете народни събрания, взети заедно, и пак ще им бъде трудно да се справят, защото по сега действащия основен закон – Конституцията, тези приоритети не могат да се реализират, посочи Янев. - Тези, които са творили това обръщение на президента, са горе-долу същите автори от новогодишното обръщение, защото оставаше само на фон зад гърба му да се види някаква екзотиката от ирландски пасища. Аз съм изумен - как може да има твърдение, че не може да има хор от солисти, а може ли да има пастир без стадо? РЗС никога и за никои от старите партии от партиите на статуквото не е бил удобен. РЗС винаги е била извънсистемна партия.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 12470 |03.02.2013 Огнян Стефанов: Алексей Петров даде умно предложение . 57| 6522 |08.01.2013 Огнян Минчев: АЕЦ "Белене" ще струва 22 млрд. лв. . 0| 6580 |01.12.2012 Съдят Сталоун заради взрива до язовир Огняново . 9| 5552 |29.10.2012 Огнян Минчев: Политизирането на проблема в Пазарджик е опасно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads