Реклама / Ads
123| 9160 |18.06.2012 НОВИНИ

Огнян Донев заплашвал ДСБ и Иван Костов

.
Иван Костов
Двамата искали от ДСБ да престанат да атакуват монополите и олигархията у нас. Сега заплахата пък била материализирана, обяви лидерът на тъмносините Иван Костов.
 

Огнян Донев и Валентин Златев поискали ДСБ да прекрати линията на атака срещу монополите и олигархията у нас, информира Иван Костов.
Двамата отправили и заплахи към ДСБ на среща през април в НС, когато ръководствата на десните и КРИБ проведоха разговори в парламента.

Сега виждаме материализирана тази заплаха, каза Костов по повод записа от среща на Любомир Павлов с човек Х. Тревожното в случая е, че от думите на Павлов може да се направи изводът, че си е платил на Цветан Цветанов, което от своя страна означава, че вътрешният министър кадрува в съдебната власт.

Още сутринта вицепремиерът Цветанов отрече подобни версии.

Костов зададе и въпроса кога е заведено следствието срещу Донев и Павлов и кога е било направено предложението до прокурора да повдигне обвинение срещу тях. Колко време е престояло в прокуратурата, попита още той.
Как така години наред, при управлението на различни политически сили, Донев и Павлов са успявали да реализират своите съмнителни бизнес операции и службите и прокуратурата да не видят това.
ДСБ ще подкрепи ветото на президента върху промените в Закона за горите и в Закона за съдебната власт.

Ние не сме против развитието на ски-спорта у нас, но искаме това да бъде при равни условия за всички, без привилегии, обясни позицията на тъмносините Иван Костов.

По закона за съдебната власт той уточни, че, според партията, позицията на Росен Плевнелиев, че старият ВСС няма да избере новия главен прокурор, е достатъчна гаранция да не бъде допуснато. Важно е да не се купуват висшите магистрати и инспекторите от Инспектората, като им се обещава повишение в длъжност след края на мандата им, обясни Костов. Противното означава директен подкуп, смята той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 7489 |15.06.2012 Огнян Донев се гласял за вицепремиер на Кунева . 83| 7016 |12.06.2012 Повдигнаха обвинения на Л. Павлов и О. Донев . 208| 18206 |12.06.2012 В. Велева: Павлов искаше да прави Донев премиер . 137| 7989 |12.06.2012 Слухове обвиха появата на Л. Павлов и О. Донев пред следствието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads