Реклама / Ads
3| 5126 |22.06.2019 НОВИНИ

Огнян Герджиков: Недопустима е идеята партиите да се финансират от бизнеса

.
Огнян Герджиков Източник: БГНЕС
Малко ми е странна тази буря в чаша вода-това люшкане от една до другата крайност. Би могло да се редуцира субсидията,която сега е 11 лв, с 2-3 лева. Иначе малките партии ще изчезнат. Това каза бившият служебен премиер Огнян Герджиков по БТВ.
 

Идеята  свободно да се финансират партиите от бизнеса,  е изключително голям риск. Това е недопустимо. 2,5 млн. души са подкрепили референдума. Ако има реферндум за високи пенсии, също ще има подкрепа. Основният риск от сегашното предложение за субсидиране на партиите крие риск-загиване на малките партии и зависимост от бизнеса. Ние сме съвършено друга правна и политическа реалност от САЩ. Видяла жабата,  че подковават коня и тя вдигнала крак.

 

Борисов има много хора, които да го съветват. Те би трябвало да си дават сметка за това, което може да се случи. Идеята е да не сме зависими от бизнеса. Той да не диктува какви политически решения и актове да се приемат. Това е голямата опасност. Надявам се да е свален от страницата  от НС нашия Консултативен съвет. Изглежда не им излизаме изгодно. Бяха предвидили бюджет от 100 000 лв. Похарчихме 20 000.

 

Явно искат да имат пари за цветя. Това е несериозно отношение към законодателния процес. Болно ми е за начина, по който се приемат законите. Много непрофесионални. Кодексът за социално осигуряване е променян 138 пъти. По 7 пъти на година. Бизнесът е много заинтересован да има стабилно законодателство. Бизнесът защо бяга?! Те инвестират в съседните нам страни. Бизнесът бяга, защото по средата на играта се сменя законодателството. Имах близки, на които им „разказаха играта“. Липсва предвидимост и стабилност.

 

Юристите в НС са много малко и едва ли всички са много качествени. В КС бях подбрал много добри юристи, които имат дълбоки познания в правото. Не виждам нищо осъдително президентът да се среща с предателят на ВКС. За мен това е нещо съвършено нормално.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4554 |18.06.2019 Огнян Минчев: Прави се стъпка към една все по-пълна олигархизация на българското общество . 17| 9423 |06.06.2019 Бисер Лазов посвети сутрешните си свободни съчинения на Огнян Стефанов . 11| 5474 |19.04.2019 Проф. Герджиков: Политическата върхушка опитва да подчини съдебната система . 7| 5565 |21.03.2019 Огнян Минчев: Замерянето с евтини апартаменти ще продължи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads