Реклама / Ads
17| 6298 |30.05.2020 НОВИНИ

Огнян Герджиков: Парламентът показа неуважение към правото. Не може по този начин да се одържави хазарта

.
Огнян Герджиков
Странно е, но всъщност няма нищо кой знае какво страшно в това. Важно е не как се влиза, а как се излиза. Това не се разбира достъпно. Има нагласа - който е влязъл, той да излезе. В света входът е широко отворен, но изходът е стеснен. При нас беше обратното. Това каза проф. Огнян Герджиков по БНТ по повод възможността да се влиза „Право“ без изпит.
 

В провинцията нещата са на много ниско равнище-всеки да вземе да мине, да завърши. Това е жестоко за нашето образование. Причината е пазарното разбиране във всички области, включително и образованието. Студентът трябва докрай да си плаща лептата. Пазарният принцип е противопоказен в образованието и медицината. Човешкият живот не е стока.

 

Има нужда от повече държава. Много ми е болна тази тема. Нашият парламент показа неуважение към правото. Човек се чуди как е възможно в една правова държава да се показва, че нашият парламент нарушава Конституцията.

 

Законът за здравето, който беше приет, също е в нарушение на Конституцията. Тези мерки за ограничаване на правата трябва да са временни и да се посочи срок. Само „временно“ нищо не значи. То и нашият живот е временен. С акт на НС депутатите се отказаха от  заплати. Ама това не може да стане с акт на НС. Това е личен акт на дарение.  Не може по този начин да се одържави хазарта. Може да се отнеме лиценз, но тук стана одържавяване на една дейност.

 

Като цяло до голяма стенен се  справихме с епидемията€ дали се дължи на властта или пък, че много пора в източните държави има много по-малък брой заразени. Много вероятно е да се дължи на БЦЖ-ваксината.

 

Нашата съдебна система е натоварена, дела се влачат с години, забравя се какво е било. За мен претовареността на съдилищата е проблем. Съдиите са претоварени в големите градове. В малките не е така. Ще ми се да мисля ,че справедливостта се възстановява. Има такива наченки. Гешев е активен, прави ми добро впечатление. Прокуратурата трябва да е бухалка за тези, които не спазват закона.

 

Би било признание за България да не ни следи Европа. Но си заслужаваме следенето. Всеки каквото си заслужи в крайна сметка-ако спазваме европейските директиви-хубаво. Но като не ги спазваме?! Бях неприятно изненадан от Гешев, който предложи да се конфискува автомобила. Ами какво е виновен автомобила. Нека да се отнема книжката завинаги на човек, който се качва да кара пиян и дрогиран.

 

Колкото и да е могъщ и силен Божков, държавата е по-силна. Другото би било много страшно. Той  е уязвен от начина, по който му вземах хазарта. Това е неговото отмъщение. Той не би се върнал. Съмнявам се, че той би се върнал изобщо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4728 |24.05.2020 Проф. Герджиков: 24 май е празникът на пазителите на родния език и на националната ни идентичност . 0| 3938 |21.05.2020 Парламентът прие на първо четене предложението за 9% ДДС . 1| 6590 |22.05.2020 Огнян Минчев: Хаотичното излизане от карантината може да се окаже преждевременно . 0| 7870 |21.05.2020 Европарламентът: Отворете границите. Не дискриминирайте хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads