Реклама / Ads
1| 6592 |22.05.2020 НОВИНИ

Огнян Минчев: Хаотичното излизане от карантината може да се окаже преждевременно

.
Огнян Минчев Източник: БГНЕС
Излизаме доста хаотично и взривно от карантината, да се надяваме – успешено. Мерките бяха взети навреме, но много бързо се вдигат. Целият забързан ритъм може да се окаже преждевременен. Това каза в политологът Огнян Минчев.
 

В българското обществено мнение се формираха две партии - партията на тези, които подкрепяха мерките и партията тези, които са против тях. Не е справедливо, че хората, които бяха против карантината, решиха да вземат реавнш и да победят в общественото мнение, казвайки, че карантината е била огромна грешка. Не мисля че е справедливо спрямо всички хора, които жертваха нервите си, работата си, финансовата си стабилност, многото лекари, които жертваха времето и усилията си, лекарите, които жертваха живота си, да се говори, че всичко това е било напразно. Ние спасихме българското общество от това вирусът да се разпространи и да нанесе много по-големи поражения, подчерта Минчев пред БНТ.

 

Партията на отрицателите казва, че привържениците на карантината са такива, защото са се уплашили. Когато има заплаха, страхът не е нещо странно или срамно, добави той.

 

Много позитивно беше, че за първи път от много време българите се обединиха и тръгнаха в една посока, обща за всички. По този начин те предотвратиха опасността. Вирусът можеше да направи много по-големи бели, отколкото направи. Българското общество прояви солидарност към своите майки и бащи, баби дядовци, към съгражданите си, към българския народ като такъв. Това е нещо много ценно, това едно достижение на тази карантина, която измъчи всички ни, посочи политическият анализатор.

 

Политиците продължиха своите дебати, използваха кризисната ситуация, за да лансират по-усърдно своите собствени интереси, което влезе в контраст със солидарността, която проявиха хората един към друг. Политиците проявиха и много широк опортюнизъм, включително и управляващите, коментира Огнян Минчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6532 |17.05.2020 Проф. Петко Минчев: Несъмнена е връзката между БЦЖ и ниската смъртност у нас . 78| 9323 |17.05.2020 Проф. Огнян Герджиков: Попов е ударил във въздуха. Това не е джиро, а ”Пунта Мара” . 79| 12056 |15.05.2020 Огнян Минчев атакува Бенатова: Дори говедото казва с поглед ”Благодаря”! . 3| 5565 |27.04.2020 Проф. Милчо Минчев: Ефективна ваксина ще се намери до края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads