Реклама / Ads
34| 5881 |03.03.2016 НОВИНИ

Огнян Минчев: Нужна е мобилизация за натиск върху властта

.
Огнян Минчев
Обществото трябва да се мобилизира за оказване на натиск върху структурите на властта, държавните институции и партиите, така че те да се мобилизират и да свършат дължимото към нацията.Това каза политологът Огнян Минчев при представянето на манифеста "За Републиката".
 
Той смята, че подобен апел има елемент на "спешност" и мобилизирането на гражданското общество е неотложно.

Четирима университетски преподаватели и политолози - Евгений Дайнов, Александър Кьосев, Антоний Тодоров и Огнян Минчев са в основата на проекта. Под манифеста стоят имената на още 25 общественици и интелектуалци. Документът вече събира подкрепа и онлайн на сайта zarepublikata.eu.

"Четвърт век има криза за това, да не можем да решим тези проблеми, които стоят на пътя ни и които не ни дават възможност да влезем с отговорност и с гордост от настоящето, а не само от миналото, в семейството на цивилизованите народи. Говорим многократно, непрекъснато посочваме източника на злото, многократно всички ние сме участвали в проекти - граждански или политически, които трябваше да разрешат тези проблеми. За съжаление обаче и до ден днешен олигархичното управление на днешна България е цяло, непокътнато и нашите стремежи, нашите амбиции да се разправим с него на практика за сега не дават резултат", каза Минчев.

 "За съжаление обаче не можахме да използваме тази вълна на протест, за да създадем своите лидери, да създадем своите структури на граждански натиск, които да ни позволят системно, ден след ден, да напредваме по пътя на една чиста и свята република, както формулира своята цел Апостола на свободата", каза политологът, коментирайки протестите от 2013 и 2014 г.

Българската национална общност, както знаем, не съществува само на българска територия. Тя съществува днес в целия свят и колкото повече хора от тази национална общност се присъединят към този апел и последствията от него, толкова по-голям успех ще има той", каза още Огнян Минчев.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4618 |17.02.2016 Огнян Златев: За ЕК България и Румъния не са ябълки и круши . 31| 6951 |12.02.2016 Минчев: ДПС беше руско-турска съсобственост, сега има опити за промяна . 2| 4380 |29.01.2016 Процесът срещу Огнян Донев започна по съкратената процедура . 36| 9743 |27.01.2016 О. Минчев: Мишоци са, които смятат турското робство за "съжителство"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads