Реклама / Ads
1| 4905 |18.08.2017 НОВИНИ

Огромни тапи изнервят шофьорите в София, изтезание е да караш в столицата

.
В сезона на големите ремонти в София - задръстване навсякъде, от центъра до ”Младост”, от ”Младост” до Панчарево, от ”Дружба” до центъра. И на Околовръстния път, където има десетина километра с почти магистрално движение не му се размина. Десетки шофьори се оказаха в капан.
 
От четвъртък на Околовръстното шофьорите попадат в страшни тапи. Изпънати до краен предел нерви и чакане над час, за да преминеш от три ленти в една. Заради ремонт на фуги на моста над булевард „Симеоновксо шосе”,разказа репортаж на Нова телевизия..

От Пътната агенция прехвърлиха топката към Столичната община, защото тя отговаряла за организацията на движението.„Ние също регистрирахме проблема, след като бяхме информирани, но не от този, който трябва”, заяви инж. Светослав Глосов от АПИ.

В случая: от хората, вместо от Столичната община, която носела отговорност за тапата. Нищо, че ремонтът е възложен от Пътната агенция. А тя, оказа се, не знаела кога работят строителите. От АПИ заявяват, че след като разбрали, че има проблем, те реагирали. Същото твърдят и от Дирекция „Управление и анализ на трафика" към Столичната община.

И двете държавни структури се надпреварваха кой е решил проблема първи.„Агенцията веднага реагира с помощта на КАТ, организацията беше променена. Задръстването беше премахнато след нашата реакция”, заяви Глосов.

„Самата реорганизация е извършена в момента, в който е установен проблем със задръстването, навременен е сигналът и съответно мерките от Столична община и КАТ”, заяви Димитър Петров от Столичната община.

Или: след дъжд качулка. Мерките не били взети предварително, защото никой не съобразил, че задръстване ще има. В крайна сметка, след нашата намеса на моста, за движение отвориха още една лента. А от Пътната агенция обещаха да преминаваме безпроблемно. След най-много седмица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4241 |14.08.2017 Тапи и закъснения на транспорта заради ремонта на „Орлов мост” . 0| 4277 |29.05.2017 След днешните тапи ще ремонтират тунел „Витиня” през нощта . 1| 3857 |08.05.2017 Тапи на входовете на София, трафикът е интензивен . 0| 4115 |28.04.2017 Тапи на магистралите по празниците заради ремонти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads