Реклама / Ads
32| 7583 |24.01.2013 НОВИНИ

Охраната на Доган трябваше да стреля, смята експертът Ив. Лозанов

.
Ивайло Лозанов
Екипът, който охраняваше Доган се издъни жестоко. Не видях нито един от тях да действа светкавично, а някакъв кмет от ДПС стигна пръв до лидера си да го спасява. Това е абсурдно.
 

Ако гардовете бяха произвели изстрел, има безопасни зони в залата, знаят се, щяха да отклонят вниманието на нападателя, да го спрат и да изведат лидера на ДПС. Това не стана. Логично, защото гардовете на Доган са от 6 години край него, превърнали са се в част от „семейството” му и бдителността е паднала. Това заяви специално за Фрог нюз полк.о.р. Ивайло Лозанов, дългогодишен служител в НСО, охранявал едни от най-високопоставените българи след 10.11.1989 г.

Наказанията на Георги Райков и Георги Занев от НСО са логични. Редно беше обаче ръководството да подаде оставка, защото издънката в НДК е огромна. След проверката президентът трябваше да прецени дали да приеме тази оставка или не, смята Лозанов, който е завършил специализирани курсове в чужбина. 

 

Двама служители на НСО бяха наказани с дисциплинарни уволнения заради инцидента с Ахмед Доган. Това обяви на пресконференция началникът на службата ген. Тодор Коджейков. Той представи резултатите от вътрешната проверка в службата за нападението над Ахмед Доган в събота.

 

Уволнените са началникът на екипа за лична охрана и началникът на екипа за осигуряване на мероприятието, каза Коджейков и допълни, че двамата началници са старши офицери с дългогодишен трудов стаж. Той не назова имената на уволнените, но медии съобщиха, че това са  Георги Занев и Георги Райков.

 

Пред журналисти Георги Райков обяви, че ще обжалва заповедта за дисциплинарно уволнение. Райков чакаше журналистите след пресконференцията на ръководството на НСО, за да говори с тях. "Това уволнение за мен лично беше изненада. Очаквах дисциплинарно наказание, но не толкова крайно", каза полк. Райков. Той се възприемал като изкупителна жертва.


"Броят на охарнителите в НДК е бил достатъчен по време на конференцията на ДПС, но прегледаните видеоматериал и рапортите на служителите показват, че разположението на хората е по неправилен начин. Имало е оставен подход към трибуната", заяви ген. Коджейков на пресконференцията.

 

Наказанията сами по себе си са част от един много обективен процес, който тече в НСО, както и в сектор "Сигурност" като цяло. Това заяви пред журналисти в курорта Пампорово президентът Росен Плевнелиев. Така той коментира наказанията на служители от НСО след инцидента с Ахмед Доган.Според държавния глава, наред с наложените тежки наказания е направен и обективен анализ, в който са се включили "много експерти и много хора, които отговарят с действията си и с подписите си". "Радвам се, че този обективен анализ тепърва ще стои на дневен ред", допълни президентът.


ВНИМАНИЕ! Сензационно интервю с полк.о.р. Ивайло Лозанов четете в рубриката „Гласът на жабата”. В него ще откриете причините за издънката в НДК и какво трябва да се направи, за да не загиват политици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5614 |24.01.2013 Двама от НСО си тръгват заради Доган . 95| 5001 |23.01.2013 ЕНП застава зад Борисов; осъжда политизирането на случая Доган . 26| 7663 |23.01.2013 Азис защити Доган: Няма оправия с българите . 33| 5433 |23.01.2013 Лютви Местан: Не може нападателят на Доган да бъде героизиран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads