Реклама / Ads
0| 5219 |27.01.2010 НОВИНИ

СУ “Св.Кл.Охридски” откри сезона на кандидат-студентите

.
Софийския университет Източник: Вяра Йовева
С изпити по Математика и Теология най-старото висше училище у нас поставя началото на Първата изпитна сесия от кандидатстудентската кампания. С нея започва и дългоочакваната реформа в българското образование - олекотяване на приема паралелно с увеличаване на критериите за получаване на диплома за висше образование, предаде КРОСС.
 

Изпитът по математика, обявен за 31.01.2010 г. от 09:00, е писмен и се състои в решаване на десет задачи. Кандидатите ще имат възможност да проверят знанията си по различни теми на училищната програма по математика. Основно изискване е кандидат-студентите да изложат решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като се използва въведената в училище математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията, както и яснота възоснова на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи. Решаването на задачите не предполага използването на помощни изчислителни средства.

Кандидат-студентите номерират задължително поотделно беловата и черновата. Писмената работа се оценява по решенията, изложени в беловата и по изключение в черновата, ако кандидат-студентът изрично е посочил мястото им там.

Възможно е някои задачи на конкурсната тема да допускат няколко начина на решения. Различните начини за решаване се оценяват еднакво. Освен това, ако на писмения изпит кандидат-студентът реши дадена задача по повече от един начин, зачита се само един от тях.

При провеждането на изпита се допуска използването на химикалки (пишещи синьо), черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума. Не се разрешава ползването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри.

Единственото разрешено помагало по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, издаден от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски" не по-рано от 2007 г. (с червена корица).
Време за провеждане на изпита 5 часа.

Изпитът по Теология в СУ "Св.Кл.Охридски" е обявен за 31.01.2010 г. от 11:00 и за разлика от математиката ще бъде устен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4680 |19.01.2010 „Биг брадър” откри ловния сезон в Пловдив . 12| 6597 |15.01.2010 Желева до Борисов, откриха пътя Златоград - Ксанти . 1| 4934 |14.01.2010 Откриха нарколаборатория в дома на 74-годишна . 7| 6185 |08.01.2010 Откриха трупа на отвлечен автокрадец, свързан с "Наглите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads