Реклама / Ads
35| 7286 |17.02.2016 НОВИНИ

Охулиха Радан Кънев заради защита на Москов

.
Радан Кънев
Това се оказа парламентът, в който много дълго време нямаше вот на недоверие, поради една проста причина – нямаше опозиция. Сега, когато видяхте, че има алтернатива, се събудихте. Лошата новина е, че вашите мотиви за нищо не стават. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ Радан Кънев по вота на недоверие за здравеопазването.
 

За атаките срещу десни министри в това правителство, които и без друго са малко, изобщо не търсете подкрепа от нас. Ако искате да насочите политиката на държавата наляво, това става през балансьора, а не през десницата. Успяхте заедно да махнете Христо Иванов, ако искате да махнете Москов, ще трябва заедно да го направите, призова Кънев.

„Този номер няма да мине, а този театър е тъжен. Подкрепа от нас не търсете“, категоричен бе той, обръщайки  към ГЕРБ.

Последваха 3 реплики – от лидерът на левицата Михаил Миков, от Семир Абумелих от ГЕРБ и от Тунчев Кърджалиев от ДПС.

„Г-н Кънев, ти явно си сънувал, че някой е търсил подкрепа от вас. Недейте вие да живеете с усещането, че някой ви кани. Вие сте ясна част от пагубната политика на здравеопазването от кабинета „Борисов“. Каквото и да кажете на хората, те трудно ще ви припознаят като опозиция“, каза Миков.

„Какъв беше смисълът на целия ви разговор сега, какво искахте да кажете. Ние от ГЕРБ какво точно правим. Работим анти здравеопазването, защото подкрепя вашия министър? Ма, вие чувате ли се какво приказвате? Вашият министър остана политически сирак, ние да го защитаваме тука. Не е на ГЕРБ тази политика. Съберете си депутатите и искам да чуя тука кой ще ги защити и как ще го защити. Съжалявам, днес разговорът трябваше да е технически. Може да има грешки, може да има фалове, но поне се върви в някаква посока“, заяви изнервен Семир Абумелих.

„Не разбрах защо взехте думата, в подкрепата на г-н Абумелих говоря, в реплика към г-н Кънев. Вие трябва да боготворите политическа партия ГЕРБ, тя е ракетата носител, която ви води вас. В момента министър Москов се крепи не заради някакви смислени аргументи, че може да прави реформи, простата причина е, че той е покровителстван от Бойко Борисов. Когато обаче покровителствената ръка на премиера падне от неговата глава, и той си заминава“, категоричен бе Тунчев Кърджалиев.

„Говорих на БСП и ДПС, не знам защо се развълнувахте. Иначе е факт, че г-н Абумелих и г-н Кърджалиев говориха едно и също в репликите си и те говориха за някакви проблеми в мнозинството. Колеги от мнозинството, водете си разговорите помежду си, в мнозинството“, призова Радан Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7120 |14.02.2016 Радан Кънев поиска оставката на министър Ивайло Московски . 31| 4919 |09.02.2016 Кънев: Ако съм най-полезният за десен президент, ще се кандидатирам . 79| 10991 |31.01.2016 Р. Кънев: Борисов вече иска да се самосвали от власт . 41| 7000 |30.01.2016 Цацаров цитира Филчев: Костов и Кънев не случиха на главни прокурори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads