Реклама / Ads
0| 5655 |19.12.2007 НОВИНИ

По окървавения път Железница - Симитли възстановиха движението

.
Възстановено е движението по пътя село Железница - Симитли, където снощи стана тежка катастрофа между автобус, микробус и три леки коли. При инцидента загинаха трима души, четиринадесет са ранените.
 

Двама са загинали на място - единият е пътувал в лек автомобил, а другият е пътувал в автобуса. Третият е загинал на път за болницата. Сред ранените е имало и дете на година и 4 месеца. Те веднага са били настанени в болница. Шофьорът на автобуса - Е.К. на 39 г. и още един тежко ранен мъж, Д.К. на 45 г,. остават в реанимация на МБАЛ - Благоевград, те са с опасност за живота. Шофьорът е с тежка мозъчна травма и с фрактура на ребрата и крайниците, а другият мъж е с контузия на гръдния кош и с много счупени ребра. След оказана медицинска помощ, четири жени, ранени при катастрофата, са били изписани. 

Катастрофата е предизвикана от автобуса, според дознатели и полицаи. Според тях най-малко две са причините за трагедията - превишена скорост и изпреварване на забранено място. Автобусът на фирма “Байктурс” от Сандански, в който са пътували около 50 пътници, е изпълнявал редовен рейс от София до Сандански. Шофьорът предприел рискована маневра и се е опитал да изпревари колона от леки коли и камиони на остър завой. В това време в насрещното платно се е появила друга колона и при опит да се прибере в собствената си лента, шофьорът на автобуса е предизвикал верижната катастрофа. Часове след нея пътниците все още бяха в шок. Те разказаха, че още от София шофьорът е карал с превишена скорост и е предприемал опасни или неразрешени изпреварвания. Неговото рисково поведение е станало непредвидимо в Дупница, където на предната седалка е седнал познат на водача и двамата постоянно се шегували и говорили помежду си. По време на самата катастрофа автобусният шофьор до край се е опитвал да изпревари колоната от автомобили в неразрешен участък и едва накрая натиснал спирачки и се е опитал да избегне челния удар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4703 |18.12.2007 Симеон стяга партийните редици, поръча на актива да привлича млади хора . 4| 5304 |18.12.2007 Шефът на „Трамкар” Христоско Вретенаров гушнал над 1 милион лева . 3| 5229 |18.12.2007 Майор и двама немци разфасоват танк от Втората световна война . 0| 5313 |18.12.2007 Сделки на партийната хранилка „Софийски имоти” влизат в съда до март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads