Реклама / Ads
66| 21617 |25.12.2015 НОВИНИ

Октай изригна: Доган и Путин искат натовска държава да е враг №1 на България

.
Осман Октай
Ахмед Доган и Владимир Путин искат натовска държава като Турция да се превърне във враг №1 за България. Това каза възмутен бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред Фрог нюз.
 

По думите му речите на Доган  на празника и тази на Путин пред журналисти се градят на едни и същи опорни точки. Първата е, че има съмнения дали ЕС  ще просъществува. Втората е свързана със съмненията  за адекватност в действията  на НАТО . Третата пък лансира тезата, че Турция иска да намери своето ново място в световния ред и това може да породи сложни взаимоотношения на Балканите и Европа. В речта и на двамата мъже се наблегна, че утвърждаването на Русия е необратим процес и това може да стане силово, ако се наложи. Според Октай  двамата показват загриженост към България и народа, тъй като може да се превърне в пушечно месо.

 

Знам, че Декларацията на Лютви  Местан  за сваления руски самолет, е била предварително съгласувана с Ахмед  Доган . След това с нея са се запознали депутатите от парламентарната група на ДПС . Защо Доган  не реагира срещу Местан  когато отиде да се срещне лично с Реджеп  Ердоган ? Защо не реагира по време на масовото обрязване на момченца под турските знамена? Защо си мълчеше след провокацията с песента на турски език „Кой уши байрака“?  Няма логика Доган  да „скача“ месец по-късно след прочитането на Декларацията в парламента, още повече, че добре е знаел за нея, възмути се Осман  Октай .

 

Той продължи с риторичните въпроси: Защо Лютви  Местан  беше скандално отстранен, за разлика от Христо Бисеров? На чия страна са българските служби и управляващите  в тази ситуация? Бившият функционер на ДПС  е категоричен, че в момента се прави сериозен опит за дестабилизация  на територията не само на България, но и на страна от  ЕС  и НАТО  и то чрез мюсюлманите. Този път Турция и нейните служби няма да оставят нещата така. Предстои сериозен  сблъсък. Българите -мюсюлмани са изключително  притеснени. Има огромно напрежение в отделни региони на страната, обърна внимание той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7092 |25.12.2015 Ангел Джамбазки: Между Доган и Местан няма добър . 24| 9065 |24.12.2015 Местан (ВИДЕО): 19 г. не съм допуснал и прашинка да падне върху Доган . 18| 4999 |24.12.2015 ДПС се събра в сараите на Доган, и Пеевски там . 57| 16327 |24.12.2015 Йончева: Казаното от Доган го чакахме от президент и премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads