Реклама / Ads
13| 5730 |27.04.2014 НОВИНИ

Октай: Наесен май пак ще ходим на избори

.
В студиото на "Тази неделя" по бТВ бившият депутат от ДПС един от основателите на ДПС Осман Октай се изказа силно скептично към номинацията на Делян Пеевски за евродепутат и подкрепата за него от страна на 26 областни структури на партията.
 

„По мое време е имало случаи структура да не номинира самия Доган. В момента е толкова фалшиво реденето на листите, че 28 организации номинират човек, когото не познават", посочи той. Осман Октай отново изтъкна тезата си, че Пеевски е „символът на олигархичния модел, който влиза във властта" и с това е предизвикал протеста на гражданите след поставянето му начело на ДАНС на 14 юни миналата година.

„Не бих искал да се коментира като най-големия герой и най-зловещото нещо персонално - той е събирателен образ на модела. Самият факт как е израснал, как е влязъл във властта. През тези 25 години е имало посредници бушони, които биват употребени и им се случват много неща", допълни той. Според Осман Октай този вътрешен модел на функциониране на ДПС ще отблъсне много от интелектуалците мюсюлмани, които ще се въздържат от участие в евровота на 25 май.

„Няма да има кой да мобилизира хората да отидат до урните. ДПС няма да вземе повече от 250 000 гласа, защото няма да има мотивация за тарторите, които организират гласовете по места. Не парите, а зависимостите са важни, а в тези избори няма особен вътрешнополитически залог", обясни още Осман Октай. Той прогнозира, че в бъдещия Европейски парламент представители ще имат четири политически формации.

„ГЕРБ ще са победите като единствения представител на Европейска народна партия, която ще управлява пак в ЕС, БСП ще влязат с 4-5 мандата. Не подценявам и АБВ. Четвъртият фактор е ДПС, която ще вземе два, максимум три мандата", посочи Октай.

„Платените политически проекти никога не са получавали доверието на хората. Националистическите партии са разпилени и няма да могат да прескочат бариерата", прогнозира още бившият член на ДПС.

„Интересни избори и интересни събития ни чакат до есента, предполагам, че тогава ще бъдат предсрочните избори", завърши накрая Осман Октай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5102 |09.04.2014 О. Октай: ДПС пак провокира българското общество . 12| 5142 |07.04.2014 Р. Гечев: Наесен можем да променим закона за кредитите отново . 1| 5854 |20.03.2014 Румен Йончев: Необходимостта от "Чисти ръце" е очевидна . 9| 8528 |27.02.2014 О. Октай: Русия има нов проект за банка у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads