Реклама / Ads
5| 7082 |29.01.2013 НОВИНИ

Октай обеща: Няма повече! Но остава в ареста

.
Октай Енимехмедов
25-годишния Октай Енимехмедов, подсъдим за нападението над бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, остава в ареста, по преценка на съда.
 

Срещу Енимехмедов се води досъдебно производство по две обвинения - за закана за убийство и хулиганство. Има авторство на престъплението, счете съдът. С деянията си Енимехмедов грубо е нарушил общественият ред, заявиха още магистратите.

Октай Енимехмедов поиска от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена в „домашен арест”, предаде Фокус.

Пред съда Енимехмедов се обърна с думите: "Уважаеми народни представители, за мен сте такива, защото в края на решението си казвате „В името на народа”. Живеем в демократична страна, в която всеки има правото да изказва своето мнение. Не смятам, че съм заплаха за обществото и нямам намерение да извършвам друго престъпление. Ако мярката ми бъде изменена в домашен арест, това ще бъде добре за моето развитие, защото ще мога да се подготвям и да завърша образованието си. Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава, това не ни пречи да бъдем най-добри".

По думите на прокурора по делото Илиян Точев, Енимехмедов е лице с висока обществена опасност и това може да се установи от предходните му престъпления.

„Той има многообразна престъпна дейност в миналото, с влезли в сила съдебни актове. Трябва да се защитава общественият интерес пред личния”, посочи прокурор Точев.

„Прокуратурата има намерение да извърши следствен експеримент, след което да се назначи разширена съдебно-техническа, фотографска, балистична и медицинска експертиза, която да отговори на въпросите, свързани с оръжието”, каза още той.

Точев обясни, че няма информация дали Октай Енимехмедов е подал жалба срещу делегатите на конференцията на ДПС, които му нанесоха побой. „Не оставайте с грешно впечатление, че не се разследва и в тази насока, следва да се изяснява поведението на лицата и фактите”, посочи още прокурорът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6844 |29.01.2013 Октай иска свобода . 121| 14851 |27.01.2013 Полк. М. Маринов: Доган няма да се отърве; турски войски в София . 32| 5433 |26.01.2013 Г. Сефер зове да не се държат отговорни делегатите, ритали Октай . 44| 5785 |25.01.2013 Плевнелиев: С хората от Македония проблеми нямаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads