Реклама / Ads
4| 4292 |19.03.2017 НОВИНИ

Октай: Очаквам хората да се отвратят от ДПС и ДОСТ и да не гласуват за тях

.
Осман Октай
Турция е горещият картоф и за Европа, и за българските избори. Измина седмица, в която България предупреди Турция да не се меси във вътрешните ни работи като агитира да се гласува за ДОСТ, която се ползва с подкрепата на Ердоган. Това каза Осман Октай по НТ.
 

Турция е изправена пред гражданска война. Голямата опасност за България не са бежанците, а тези повече от 300 000 български граждани, които са изселници в Турция и които масово ще се върнат у нас. Дали България е готова да поеме този масивен изселнически поток? Аз смятам, че не е готова..

 

„Ако Ердоган не спечели референдума на 16 април, може да провокира много тежки събития”, допълни той. „Последните поне 15 години постоянно тревожно съобщавам на обществото и протестирам за намесата на Анкара и партията на Ердоган в изборния процес в България. Досега беше в полза на ДПС, а сега – на ДОСТ. За първи път обаче има реакция от българските официални власти и затова съм доволен”, заяви още Октай.

 

„Нещото, което ме тревожи, е, че темата за напрежението между България и Турция се употребява както във връзка с предстоящите избори у нас, така и от Ердоган заради предстоящия референдума там”, заяви той.

 

„Друг въпрос е употребата на българските мюсюлмани. Този сблъсък между ДОСТ и ДПС разделя нашите турци, което провокира изключителна тревожност”, на мнение е Октай

 

„Целта на Доган с писмото си бе да мобилизира своите избиратели, но и да хвърли мостове към другите партии за следващо управление. Очаквам много хора да се отвратят от този сблъсък и да не гласуват нито за ДОСТ, нито за ДПС. Това ще е добре за България, защото основните политически партии в лицето на БСП и ГЕРБ ще подадат ръка на интелигенцията на мюсюлманското население”, заяви той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7148 |18.03.2017 Карикатуристите от Прас-Прес: Вместо да излязат на улицата, хората купуват вестника . 2| 4077 |15.03.2017 Петцифрени фактури шокират хората, решили да шофират пили . 0| 4490 |23.02.2017 Фандъкова: Ако ще компенсираме хората за билета, ще съкращаваме линии . 3| 5778 |22.02.2017 Семерджиев: Не очаквам директори на болници да организират театър с неверни данни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads