Реклама / Ads
14| 14307 |05.08.2015 НОВИНИ

О. Октай пред Фрог: Доган пиеше и биеше охраната от НСО

.
Осман Октай
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган пиеше и биеше гардовете от НСО. Това разкри сензационно пред Фрог нюз бившият функционер на партията Осман Октай.
 

Сещам се за два фрапиращи примера. Доган години наред като председател на парламентарната група на ДПС ползваше кола на НСО, шофьор и гард. В същото време имаше и частен охранител Ерол, който му беше подсигурен от централата на партията. Малкото име на гарда от НСО беше Сашо, а шофьорът се казваше Емо.
При едно от поредните посещения във Варна, последва солидна почерпка из нощните заведения. В ранните часове служителите на НСО решили да го приберат. Той, обаче настоял да продължат с тура из заведенията. Момчетата не се подчинили, защото не искали да го развеждат в състоянието, в което се намирал.

 

Ядосан от това Доган се нахвърлил срещу тях. Започнал да ги бие и псува. Видели се в чудо, служителите слезли от колата и оставили Доган сама насред Варна. Обадили се на шефовете си и поискали подкрепление. Уплашили се, защото Ахмед Догана носеше оръжие и нещата могат да ескалират. Всъщност той винаги имаше куфар с незаконно оръжие-пистолети и т. н., спомни си Октай. На следващият ден гардовете отишли на крак при Осман Октай, за да помолят да не ги уволнят. Срещнах се на четири очи с Ахмед Доган и го уговорих да се извини, допълни още бившият функционер на партията.

Другият подобен случай се разиграл след визита в Турция. Бяхме на частно посещение и турска кола ни закара до ГКПП Кап. Андреево. Там ни посрещна моят шофьор и този на Доган от НСО. Ерол също беше с него. Лидерът на ДПС беше посрещнат от бизнесмени от финансовия му обръч, след което се започна отново обикаляне по заведенията. Към 4 сутринта си тръгнахме за София, но Доган поиска да го закарат до съпругата на тогавашния областен управител на Хасково Теньо Делчев. Обясни, че й обещал да я навести. По пътя обаче Доган заспал и хората му решили да не спират на Хасково, а да продължат към София, спомни си Осман Октай.

По думите му той се събудил малко преди Пловдив и пак се нахвърлил срещу момчето от НСО. Стигнало се до грандиозна разправия, като се наложило колите да спрат на пътя. Аз, мъж ли съм, какво съм, обещал съм на жената", тръшнал се лидерът на ДПС.  Накрая Октай решил да прибере държавните служители с личната си кола, а шофьорът му да закара важната особа до Хасково с возилото на НСО. Зная, че беше против правилата, но поех отговорност за това. Информирах и шефа на НСО за случилото се. Важното беше служителят да не загуби работата си заради поведението на Доган, допълни той.

По времето на УБО безконтролно се харчеха средства за прищявките на властимащите. Очакванията за реформирането на службите беше да се види дали изобщо има нужда от такава служба като НСО. Вместо това, най-арогантно се разшириха правомощията на държавните гардове. Това е тревожно, защото се засилва още повече пропастта между гражданите и властимащите, възмути се Осман Октай.Той е категоричен, че нещата и сега не са по-различни. Запитан дали не се страхува от разкритията, които прави за Доган и живота му, той отвърна: Те отдавна си мислят за мен, че съм човек, дето не си пие хапчетата и си измисля нещата. Нека така да смятат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11471 |04.08.2015 Л. Кулезич пред Фрог: Черен гологан не се губи . 7| 7198 |04.08.2015 Само във Фрог: Може да се хвърлят домати срещу БГ политици, каза съдът . 0| 4610 |02.08.2015 Калфин: Коалиция не се прави с ултиматуми и предупреждения . 21| 10120 |01.08.2015 Сензационно Москов предвижда края на Реформаторския блок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads