Реклама / Ads
0| 7504 |21.03.2016 НОВИНИ

Октай пред Фрог: #КОЙ сменя Пеевски с друг посредник, дразнител е за обществото

.
Осман Октай
Моделът #КОЙ съществува от 25 години с различни посредници. Имаше периоди с много посредници в него-политически, финансови, кадрови и т. н. Откакто през 2001 г. НДСВ дойде на власт, беше разбит нормалния път за развитие на политическите европейски партии в България. Създадоха се изцяло модели- властови, съдебни, политически и финансови от посредствени хора-посредници на всички нива. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай по повод отказа на Делян Пеевски от български бизнес проекти.
 
Когато един посредник става дразнител в обществото, той се подменя с друг. За всичко това гражданите плащат висока цена. Разрушаването на финансовите пирамиди и структури, които се създават от тези посредници, става за сметка на обикновените хора. Те са най-потърпевши от това. Виждате как един отрасъл като „Булгартабак” се унищожава в момента. Разпадат се финансово-икономически структури, създадени чрез тези посредници. По този модел се разпаднаха огромни предприятия и компании по време на прехода като „Химко”, „Кремиковци” и т. н. Някои от тях дори бяха разпродадени за старо желязо. Така, че сега в момента се изграждат нови посреднически и финансови структури, с други играчи за обслужване на модела #КОЙ.

Делян Пеевски няма да гради нов политически образ. Той, за разлика от много други посредници, направи много хора зависими, като ги постави на ключови нива в държавата-прокуратура, съдебна власт, МВР и т. н. Това представлява сериозен проблем за тези, които са имали взимане-даване с него. За това Пеевски е огромна заплаха за тях. По тази причина има голяма опасност за живота му. Политическите посредници от 2001 г., без значение на какво ниво се намират, ще продължават да плащат висока цена. За да се смени една структура с друга, едни посредници с други, са необходими 5-6 години. Но има и нещо друго. В ситуация, в която България става важна за НАТО, Европа и т. н., все по-трудно ще оцеляват подобни модели на #КОЙ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7411 |21.03.2016 Караджов за Фрог: Не вярвам на Пеевски; гигантски бизнес не се приключва просто така . 0| 6513 |21.03.2016 Коритаров пред Фрог: Пеевски променя обществения си образ . 8| 4480 |19.03.2016 Четин Казак: Нищо чудно да има предсрочни избори . 8| 5196 |18.03.2016 Само във Фрог: Слух уволни шефа на АПИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads