Реклама / Ads
4| 13938 |20.12.2016 НОВИНИ

Октай пред Фрог: Полицията показа на Ердоган, че не е всесилен

.
Осман Октай
Разстрелът на руския посланик е аналогичен с нападението срещу Ахмед Доган с газовия пистолет. Пред очите на всички до най-добре пазеният човек в Държавата-Ахмед Доган на официално мероприятие пред гости и дипломати , достигна въоръженият Октай Енимехмедов. Водя се колко лесно получи допуск до главата на Ахмед. Ситуацията в Анкара може да се счита за съотносима. Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред Фрог нюз.
 

Когато висши полицаи решат да стигнат до най-охранявания човек в държавата, това лесно може да се случи. Та дори и той да се казва Ердоган. Това е не само провокация за отношенията между  Русия  и Турция. С този акт полицейските служби на Турция показаха на цял свят, че Ердоган не е всесилен и не разполага с цялата власт в държавата.  

 

Много е ограничена и контролирана информацията, която излиза в момента от турските медии по повод убийството на руския посланик.  Вчера в 19,15 ч. става покушението пред всички присъстващи, основно културни аташета. Тогава влиза извършителя на покушението. Това е младеж на 22 години, роден около Мерсим. И завършил преди 2,5 г. полицейска школа. Сега учи в академията. Не е вярна информацията, че той е бил уволнен. Младият полицай е бил в отпуска. Работил е в Анкара в антитерористичните служби. За да постъпи в полицейски лицей, по време на управлението на Реджеп Ердоган, означава, че е  проверяван до девето коляно какъв е, цялата му рода. Само така би могъл да получиш допуск до строго секретна информация. Има и много други критерии, на които кандидатите за работа трябва да отговарят.

 

Обвиняваха военните академии, които ги затвориха след опита  преврат, че гюленистите са контролирали потока на влизащите в тях. Забележете, че подобни обвинения не е имало ком полицейските академии. Те винаги са били под контрола на турските специални служби. Не случайно всички европейски държави обвиняват Ердоган, че е превърнал Турция в полицейска държава. Ако някъде Ердоган е чувствал сигурност до сега, то това са били полицейските служби. Считаше се, че полицейските шефове са му най-верни. Откакто Ердоган управлява, в спецслужбите няма гюленисти. В тези структури нямаше и посегателства след пуча. Арестувани бяха само стари кадри, останали от много години.

 

 

Самият факт, че този младеж е завършил лицея и след това е бил приет в полицейската академия и в редиците на антитерористите, означава, че е минал през най- сериозното сито на проучване. В тези служби се съдържа най-чувствителната информация за терористите, включително и за гюленисти. След тези служби по йерархия  се нарежда само  МИТ. Антитерористичните групи не са като обикновените полицейски служби и за да попаднеш там, трябва да имаш много качества и да си бил щателно проучен.

 

Има и още нещо важно. Екзекуторът е отседнал в хотел, близо до този център, където е станало покушението. Той пък попада в района на парламента. На 150 метра е американското посолство. Става дума за силно охранявана зона. След опитът за военен преврат, това е най-контролираната зона. Този младеж си взима отпуска и отсяда в хотел на гърба на културния център. Там се преоблича, стяга се и идва с оръжие и полицейски документи. Получава неконтролиран допуск до въпросният център. Този човек стига до най-недопустимото място за случайни хора-гърбат на посланика.

 

Там няма как случаен човек да достигне.  Къде са били охранителите на посланика и защо са позволили този допуск?! Важно е да отбележи, че руският и американският посланик имат особен статут, за разлика от останалите им колеги. Има едно събитие, което не се свързва с този случай. Една седмица преди разстрела, в Истанбул имаше огромен протест пред руското консулство. Там имаше сирийци, турци и кюрди, които издигаха знамена. Изненадата беше, че никой не възпрепятства този митинг, както в други случаи заради извънредното положение. Седмица по-късно, да се случат толкова пропуски в охраната, говори не за контролирана слабост на руските  власти, а заплаха за слабостта на Ердоган, въпреки диктаторският контрол. Това е предупреждение не само срещу Путин и отношенията Русия-Турция.  Това е покушение насочено срещу Ердоган, че не е недосегаем. Сега на него му казаха: Ако решим от специалните служби, ще направим каквото си поискаме.  

 

Съгласен съм с експертите, че много бързо турските власти блокираха семейство на убиеца. Него пък го убиха, а можеха да го арестуват. Това покушение  има за цел да предупреди и Путин, да няма доверие на Ердоган за контрола му върху Турция. Там има много сериозни сили, на които се осланя диктатурата на Ердоган. Покушението е предупрежение, че той не може да разчита вече и на полицейските си служби. Днес, когато той изцяло разчита на полицията си, за да налага диктатурата си, някой високопоставен от полицейските служи го предупредих, че не е всесилен.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4443 |19.12.2016 Не плащаш глоба към КАТ, държавата спира да те обслужва, предлагат депутати . 0| 6961 |19.12.2016 Експерт пред Фрог: Няма машинист, който да не знае какво е ограничението в Хитрино . 6| 9649 |19.12.2016 Първо във Фрог: Лансират Румен Христов за премиер . 8| 50478 |16.12.2016 Само във Фрог: Арестуваният шеф от ДАНС засечен от западни служби да снася на руснаци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads