Реклама / Ads
0| 5558 |11.08.2016 НОВИНИ

Октай пред Фрог: Не сме правова държава, съдът решава едно, а властта друго

.
Осман Октай
Не сме правова държава, съдът решава едно, а властта друго. Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай по повод принудителното връщане на бизнесмена Абдуллах Бююк в Турция.
 
Случаят Бююк беше тест за България като член на ЕС и НАТО, където приоритетите са правата на човека и защита на гражданите. Основната ни ценност би трябвало да е законът над всичко. В България, за съжаление не е така. България показа, че нито е европейска, нито е натовска държава, която да изпълнява критериите. Съдът решава, че има опасност за бизнесмена да бъде политически преследван в родината си Турция. Изведнъж административните власти решават друго. Това е удар и по авторитета на всички европейски държави. За това бежанците не искат да останат в България, а целят да стигнат до страните от Западна Европа. Убедени са, че там ще се спазват гражданските им права. Не случайно атентаторът в Германия е разказал пред немските власти, че в България е бил малтретиран и унижаван. Принуден е бил да мизерства, да живее нечовешки. За това по всяка вероятност е избрал да се самовзриви, пред перспективата да бъде върнат в България.

Случаят с Бююк показва, че в България се действа като в самата Турция. Ердоган днес решава,че ще преследва всички хората, които са членували в съвсем законна доскоро организация, а днес обявена за терористична. Не е нормално за това да се преследват хората.

Едва ли между Турция и България има някаква договорка във връзка с принудителното връщане на Абдуллах Бююк. Не изключвам вероятност да става дума за изборния потенциал в Турция или да не бъдем залети с бежанци. Може да има дъговорка Турция да не връща бежанците, които й пращаме. Един човешки живот не заслужава да бъде рискуван по този начин. Случилото се показва, че всеки български гражданин трябва да се притеснява за сигурността и правата си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 13191 |11.08.2016 Коритаров за Фрог: Буди подозрение психологическото състояние на Бъчварова . 0| 6975 |11.08.2016 Само във Фрог: А кога Турция ще ни върне осъдени у нас престъпници ? . 2| 7577 |11.08.2016 Само във Фрог: Президентски сметки с гласовете от минали избори . 0| 11152 |11.08.2016 Адв. Марковски за Фрог: Хора, не се хващайте, злоупотребява се с името ми!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads