Реклама / Ads
5| 6163 |28.09.2015 НОВИНИ

О. Октай: Предизборната програма на ДПС е провокация и етнизиране

.
Осман Октай
От много години ДПС не прави предизборни кампании с програми - или за езика ще се говори, или за такива подобни неща. Това е началото на етнизирането и провокацията. Повод за коментара на Осман Октай пред ТВ7 бе откриването на кампанията на ДПС в Исперих, на което бе изпълнена песен на турски на мелодията на възрожденската "Песен за Райна Княгиня".
 
И бъдете сигурни, че цял месец само това ще говорят в общините, още повече, че на много места имат силни опоненти, което допълнително ги изнервя, и местната им власт е силно провалена.

Дали ДПС ще бъде втора политическа сила, след ГЕРБ, според  Осман Октай резултатите на 25 октомври ще покажат. По думите му шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов е заявил това с цел допълнително да унижи БСП и да я натика в ъгъла, въпреки че Октай смята, че всички партии са във властта.

Аз не виждам реална опозиция, всички партии участват в управлението, каза той. Като пример Октай  посочи, че в много от малките населени места се явява един единствен кандидат за кмет. Това е жалко, няма състезание, каза той и допълни, че след местните избори много добре трябва да се анализира защо се случва така, какви са тези местни, общински корпорации, които налагат всички партии да подкрепят един кандидат.

Още когато се сформира този парламент, аз казах, че неговата слабост е раздробяването. Не може да има силна власт без ярки управляващи, ярко мнозинство, за да се знае кой е отговорен. Сега никой не е отговорен, коментира Октай. Според него в тази ситуация не може да се говори за политическа стабилност.

Осман Октай смята, че ГЕРБ, като спечелят местните избори, трябва да се явят на парламентарни, за да вземат едно голямо мнозинство и да оформят стабилно управление на страната. Изборите не са най-страшното нещо, добави той и посочи за пример Гърция и Турция. Да отиваш на предсрочни избори с цел реализация на автентична властта, с цялата отговорност на една политическа формация, или на две най-много...

Сега какво имаме - ГЕРБ и РБ в една коалиция, други формации, подкрепящи управлението и програмата, а една година не сме видели четирите политически формации да излязат с единни и категорични решения, коментира Осман Октай.

По думите му сега ДПС се възползват от слабостта на този парламент и затова Лютви Местан твърди, че без тях управление в България не може да има.

Според Осман Октай ГЕРБ може да излезе победител в тази ситуация, а Бойко Борисов има характера, с който може да сложи край на съобразяването с другите и да реализира силно управление. Още повече, че не просто няма опозиция, но няма и алтернатива на управлението на ГЕРБ днес. За съжаление, казвам, допълни Октай.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4638 |27.09.2015 С молебен за здраве и благополучие започна предизборната кампания на ГЕРБ Пловдив област в Асеновград . 2| 4516 |27.09.2015 Миков даде старт на предизборната кампания на БСП в област Кюстендил . 6| 4863 |27.09.2015 Плевнелиев: Трябва да има програма за интеграция на бежанците . 1| 5184 |26.09.2015 С водосвет за здраве и благополучие ПП ГЕРБ - Силистра откри предизборната си кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads