Реклама / Ads
44| 6401 |28.05.2011 НОВИНИ

О. Октай: Сценарият е да ги няма Волен и Доган

.
Осман Октай
Сценаристите, които подготвиха това събитие пред джамията, започнаха от изказването на Доган, който каза, че започва нов възродителен процес. Сценаристите подклаждат българския и турския национализъм. Те искат да накажат Европа чрез София. Вчера осъдиха Волен, но това трябва да стане и с Доган. Главният мюфтия няма място до Доган на политически митинги.
 

В Съвета за икономическо развитие мафията влезе заедно с държавата, каза Осман Октай в студиото на предаването Карбовски директно по Нова тв.

В началото той изгледа запис на събитията пред джамията в София и го анализира. Сценаристите, които подготвиха това събитие, започнаха от изказването на Доган, който каза, че започва нов възродителен процес. До вчера имах изключителна тревожност, че има неразбиране и подценяване на ситуацията. Сценаристите подклаждат българския и турския национализъм. Те са извън Атака и извън ДПС, каза Октай.

Преходът беше контролиран през службите отпреди 10 ноември, сега се преразпределя политическото влияние в страната ни. Следите на Волен водят към Москва. Това, което се случи в петък, не се е случвало дори по време на войни. Няма мюсюлманин, който би прекъснал молитвата си, за да участва в подобни сцени. Разпознахме подставени лица на молитвата. От двете страни има подготвени провокатори, това не са истински вярващи в джамията, които носят ножове. Али Юзеиров също е провокатор, той дойде с фес в предаването нарочно, обобщи Октай.

Волен насъсква с тази провокация, Доган пък показва кои идват след него и плаши. Атака се създаде след коалицията на Доган и Симеон. Тогава държавата беше мафиотизирана, в Съвета за икономическо развитие мафията влезе заедно с държавата.

Мюсюлманската общност, християнската общност са употребени, категоричен беше Октай и добави, че ислямистите, фундаменталистите са озверели след смъртта на Ладен, а след Швейцария и Франция, те са озверели още повече. Те призовават да се спасят мюсюлманите в България, а това вече тревожи. Те искат да накажат Европа чрез София, страхувам се от това. Надявам се вчерашната декларация да се чуе от всички правителства по света, каза Октай.

Дори сценаристите не си дават ясна сметка каво може да се случи. Има остра реакция на Иран, например. Вчера се осъди Волен, но това трябва да стане и с Доган, трябва да се осъдят двете крайности, препоръча Октай. Сценаристите искат да отстранят двамата от играта, Ахмед е в тотална изолация. Тука са хора от службите, от посолствата, от бизнеса. Ако Доган мобилизира 700 000, заедно с Марин, той отваря пътя на Бойко Борисов. Но ако е друг кандидатът, който ще излезе на балотаж с Борисов, ако е силен противник, той може да спечели. Сценаристите имат и резервни варианти. 

Според Октай двамата - Първанов и Доган - са начертали сложна схема, която да върне Първанов начело на БСП. Той прогнозира, че гласовете на Доган могат да изпратят Марин на балотаж срещу Бойко Борисов, което ще гарантира краен успех на настоящия премиер. В резултат на това БСП биха изпаднали в сериозна криза - идеален момент за “безработният тогава президент" да се върне "на бял кон” в редиците им на мястото на провалилия се отново Сергей Станишев. Това пък би дало възможност на червените за настъпление към парламентарната власт, която ще загуби стабилност, ако министър-председателят Бойко Борисов предпочете да бъде държавен глава.

Аз говоря само от мое име, а Костов и другите носят политическа отговорност, поясни Октай.

Случаят Кочан мобилизира българите. Доган не може открито да каже „Гласувайте за Борисов”. Аз прогнозирам, че след изборите ще има политическа, икономическа и верска конфронтация. Левият и десният проект ще са длъжни да направят след предсрочните избори широка коалиция, каза още Октай.

Волен Сидеров се включи в предаването и обясни, че в джамията се събират ислямисти. Те действат и без Атака по света, каза той. Ако ГЕРБ не иска нашата помощ, трябва да го заявят направо. Ако следват народния интерес ГЕРБ ще продължат да управляват, ако не го следват - ще си отидат, поясни лидерът на Атака.

Главният мюфтия няма място до Доган на политически митинги, завърши категорично Осман Октай.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5048 |01.03.2011 Октай: Дал има информация, за която не знаем . 23| 6143 |27.02.2011 О. Октай: Хората от НСО са над закона . 23| 6596 |13.01.2011 О. Октай: Чакайте кал и компромати срещу Касим Дал . 7| 9583 |14.10.2010 О. Октай: Местни ДПС дерибеи яли, пили и застреляли сервитьорка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads