Реклама / Ads
1| 4996 |21.07.2009 НОВИНИ

До октомври готови новите полицейски управления

.
Кратко описание Източник: източник
До октомври ще са готови новите полицейски управления, стана ясно днес, след проверка на обектите, извършена от министъра в оставка Михаил Миков.
 
Днес Михаил Миков обиколи строежите на новите сгради на Второ и Трето РУ. Първите копки бяха направени през месец февруари и въпреки, че срокът за завършването им е 14 месеца, те ще бъдат готови до октомври т.г. Освен изграждането на съвсем нови постройки, те включват интегрирането, санирането и цялостно модернизиране на сегашните сгради на двете полицейски управления. Всеки от проектите струва по 5 100 000 лева целеви средства на МВР, отпуснати от бюджетния излишък за 2008 г. с решение на правителството. “Доволен съм – каза министърът на вътрешните работи в оставка – за новия екип в МВР остава да довърши започнатото.” Михаил Миков припомни, че през последните 30 години в София не е построена нито една нова полицейска сграда, а населението на столицата се е увеличило двойно.
Обиколката на министъра продължи с посещение Девето и Пето РУ, където разгледа санираните сгради. Общо 800 000 лева бяха изразходвани през последните месеци за ремонта на пет столични полицейски управления, на които беше направена фасадна топлоизолация и сменена дограмата, за да се понижат разходите за отопление и да се подобрят битовите условия за работа на служителите. Всички полицейски сгради вече са във фирмените цветове на МВР – бяло и синьо. “Единственото, за което съжалявам, че не можахме да започнем строежа и на нова сграда на Седмо РУ. Това ще реши друг голям проблем на столичната полиция” – призна Миков и изрази надежда, че новият управленски екип в МВР ще постави този проект сред приоритетите си. В отговор на репортерски въпрос за какво най-много съжалява през тази една година, в която беше министър на вътрешните работи, Михаил Миков отговори: “За това, че денонощието нямаше повече от 24 часа, защото работата, която трябва да се свърши в МВР е огромна, а обществото с право очаква от нас видими резултати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4952 |18.07.2009 Станишев остава шеф на БСП, поне до конгреса през октомври . 9| 8421 |09.07.2009 Далавера с новите лични карти взривява МВР . 30| 6350 |08.06.2009 Новите ни евродепутати на база 100 % обработени изборни протоколи . 0| 5130 |02.06.2009 Топлофикациите несъгласни с новите цени на парното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads