Реклама / Ads
16| 5667 |11.02.2010 НОВИНИ

Октоподът - огромен риск, но и сериозен знак

.
Не издържат ли доказателствата, има опасност от политическа нестабилност, прогнозираха анализатори и журналисти. За Ал. Петров в подземния свят се говорело със страх и много пътища водели към него.
 

Алексей Петров е човек с голямо лично богатство и човек, работил за службите, с политическо влияние и изключителни оперативни възможности
(пример за което е повикването на журналиста О. Стефанов в ДАНС и изчезването на протоколите от техния разговор), но и човек с огромно медийно влияние, обяви в "Здравей България" по НТВ Тихомир Безлов, анализатор в Центъра за изследване на демокрацията. Той добави, че виждал страх и сред политици, и сред журналисти да говорят за Алексей Петров. Петров преживял еволюция, сега той не бил такъв, като преди, защото неговото влияние нараснало. За Петров в подземния свят се говорело със страх и много пътища водели към него. Безлов добави, че не му се иска да е мястото на съдията, който ще гледа мерките, когато изтекат прокурорските 72 часа. Този, който е решил да направи всичко това, рискува много, вкл. и политическа нестабилност. У нас не е много ясно къде започва личният риск, добави Безлов.

Наистина всичко това се доказва трудно, но във всички държави затова се води битка, каза журналистът Огнян Стефанов. Рискът е огромен, но същевременно знакът, който се дава, е много силен. Дори и една малка част от обвиненията срещу Алексей Петров да са верни, това е страшно за държавата, каза той. Стефанов уточни, че страх има и у журналисти, и у политици, и у бизнесмени и този страх бил свързван пряко с дейността на ДАНС. Ако обвиненията не издържат най-малкото, което ще стане е, голите жени да продължат да обслужват някого; още повече, че и досега не е известно чия собственост са разбитите бардаци, добави той. По-важното обаче е, че освен политическата нестабилност, вероятно ще има и лични актове като оставки, а Ал. Петров ще получи летящ старт за влизане в политиката, коментира Стефанов.

Ал. Петров не дава сигнали да е магнетичен политик, възрази Безлов. Ако обаче обвиненията не издържат, ще има вълна от нови скандали, защото ще бъдат извадени данни за настоящи управляващи и може да се стигне дори до избори, прогнозира той.

По-рано преди това зам.-главният редактор на в. "Галерия" Явор Дачков каза, че Алексей Петров описал начина, по който ще бъде арестуван, точно преди седмица. В България Бойко Борисов се покри, добави Дачков, напомняйки, че първият човек, отишъл при Алексей Петров след покушението срещу него, бил именно Борисов. Петров бил вербуван за съвременните служби от Атанас Атанасов. Гущерът иска да отреже опашката си, но гущерът е политическата класа, каза Дачков и попита къде била разликата между Алексей Петров и Бойко Борисов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5612 |11.02.2010 Р. Петков: Забравихме да благодарим на Костов, Сакскобургготски и Станишев . 2| 4816 |11.02.2010 За България, свободна и чиста от ГМО, настоява обществото . 17| 17698 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads