Реклама / Ads
13| 5242 |11.01.2015 НОВИНИ

Оланд: Днес Париж е столицата на света (ВИДЕО)

.
Очаква се да се включат милион души в мирното шествие
Днес Париж е столицата на света. Цялата страна ще се вдигне, заяви френският президент Франсоа Оланд пред членовете на правителството, събрали се в Елисейския дворец, преди да тръгнат за републиканския марш срещу тероризма.
 
Хиляди се събират в Париж, за да се включат в историческата проява за единство пред лицето на екстремизма, който е в отговор на кървавите атаки, при които загинаха 17 души. Шествието започва в 15 часа местно време. Очаква се да се съберат 1 млн. души, сред които повече от 40 държавни лидери.

Предприети са изключителни мерки за сигурност. По улиците на френската столица ще бдят над 5500 полицаи и военни. В центъра, по покривите на сградите по маршрута на шествието, ще бъдат разположени снайперисти.

Междувременно вътрешните министри от редица държави се събраха днес в Париж и обявиха, че е от съществено значение интернет компаниите да си сътрудничат в борбата с тероризма.

"Категорично отбелязахме, че има нужда от по-голямо сътрудничество с интернет компаниите, за да се гарантира докладването и премахването на нелегалното съдържание, особено такова, което служи като извинение за тероризма или насърчава насилие и омраза", заяви френският вътрешен министър Бернард Казньов, предаде АФП.

Европейски и американски силови министри се срещнаха във френското Министерство на вътрешните работи, за да изработят съвместен отговор на заплахата от джихадистки нападения след касапницата в Париж. Срещата се състоя само няколко часа преди масивното шествие срещу тероризма.

В началото на срещата представител на американската съдебна власт каза, че тя ще включва дискусии срещу терористични заплахи, чуждестранни бойци и противодействие на насилието и екстремизма.

Гледайте на живо "Марш на справедливостта":

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4513 |11.01.2015 Адвокатът на Ф. Златанов: Подмятаха ми "днес те има, утре те няма" . 6| 4218 |11.01.2015 Изключителни мерки за сигурност в парижкия марш на единството . 14| 6421 |10.01.2015 Разследващ атентата в Париж се самоуби . 16| 8617 |10.01.2015 Терористите в Париж убивали с оръжие от Балканите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads