Реклама / Ads
6| 5834 |23.03.2013 НОВИНИ

Олигархът Березовски почина в Лондон

.
Борис Березовски
Почина Борис Березовски. Новината съобщи неговият зет Егор Шупе в страницата си във Фейсбук. Засега не са известни никакви подробности. По разказа на Демян Кудрявцев, олигърхът е починал в Лондон в 11 часа местно време, съобщава Лента.ру.
 
На свой ред адвокатът на Березовски Александър Добровински съобщава, че е много вероятно да става въпрос за самоубийство.

ИТАР-ТАСС цитира източници от обкръжението на Березовски, който твърди, че милионерът е открит мъртъв във ваната в дома си. Агенцията допълва, че през изминалата седмица Березовски е получил няколко сърдечни пристъпа.

Андрей Боровков, адвокат, който представлява интересите на Березовски в Русия, нито потвърди, нито отхвърли новината за смъртта на своя клиент.

Борис Березовски е роден през 1946 г. в Москва. Завършил е Московския лесотехнически университет, както и математика в Московския държавен университет. Защитил е докторат, има множество академични публикации, става дори член-кореспондент на Академията на науките на СССР. Захващайки се с бизнес през 1993 г. Берозовски влиза в близкия кръг около президента Борис Елцин. През 1999 г. Березовски е избран за депутат в Държавната дума. През 2000 г. започва активно да критикува Владимир Путин.

Скоро след това Березовски напуска Русия, научавайки, че следствието се готви да повдигне обвинения срещу него по сделката за Аерофлот.

Списание Форбс изчислява богатството на Березовски през 2009 г на 1,9 млрд долара.

Березовски и считан за щедър спонсор на Оранжевата революция в Украйна.

Руските власти пък подозират, че миналата година той е финансирал и протестите срещу Путин в Москва.

Женен е няколко пъти и има 6 деца.

Прессекретарят на Владимир Путин – Дмитрий Песков съобщи, че преди дни Березовски е поискал извинение от руския президент. Според секретаря милионерът е искал да се върне в Русия.

Борис Березовски загуби дело срещу друг олигарх – Роман Абрамович за няколко милиарда преди година. Това бе тежък удар за него.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4774 |22.03.2013 Почина и мъжът-факла от Ситово . 3| 4973 |15.03.2013 Почина второ дете, пило течност за чистачки . 15| 5100 |10.03.2013 Почина самозапалилият се мъж от Раднево . 13| 11214 |04.03.2013 Почитат паметта на починалия Пламен Горанов със свещи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads