Реклама / Ads
2| 3771 |19.09.2018 НОВИНИ

Омбудсманът: Хората в Хитрино имат съмнения за несправедливост и непрозрачност

.
Източник: БГНЕС
Хората, които обсаждат моята приемна стават все повече и повече. Абсолютна е липсата на прозрачност, как се изразходват средствата. Хората не разполагат с договорите, с количествено-стойностните сметки. Поради това има съмнения за несправедливост, избирателност при разпределение на средствата, че са надписвани сметки, че реално не са извършени строителни работи. Това заяви омбудсманът МаяМанолова и обясни искането на оставката на кмета на Хитрино.
 

Има най - различни подозрения. Това бе причината да се съглася да има зам.-председател на Обществения съвет. Не мога да позпозволя да падне и капка съмнения върху изразходване на тези средства, допълни тя.

 

Не е обявено публично разпределение на парите. Тяхното възмущение и гняв са огромни, каза още омбудсманът.

 

По телефона от чужбина кметът на Хитрино отрече казаното от Мая Манолова и я обвини в лъжа. 

 

Това са големи клевети, пълни глупости. Аз отчет съм дал пред общинския съвет. Качен е на сайта на общината, посочи Нуридин Исмаил. Г-жо Манолова, за тези клевети ще стигнете до съда, разгневи се кметът.

 

Хората не разпогат с договорите за изграждане на къщите. Не е ли притеснително, че един квадратен метър в Хитрино да се плаща по две хиляди лева. Ако имаше повече прозрачност, може би нямаше да се стигне до това напражение, бе отговорът на Манолова. Трета зима хора ще посрещнаг зима във фургон, показаха ми течащи покриви, напукани стени, каза още тя. Кметът трябва да тече отчет до стотинка, къща по къща, прозорец по пророзец, отсече още омбудсманът.

 

Тя коментира и случая със задържаните журналисти: Задържането на двамата журналисти е направено в нарушение на закона. Те са представили журналистическите карти. Нищо не оправдава шестчасовото задържане. Неправомерно са използвани белезници. Не им е дадено да ползват телефони. Ще изпратим доклада до вътрешния министър. Тук говорим за правото за достъп до информация и свобода на словото.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3752 |19.09.2018 Бруцелоза се появи по животните в Кюстендилско, застрашени са и хората . 0| 4284 |18.09.2018 Протест пред Агенцията за хората с увреждания срещу Минчо Коралски . 4| 4687 |18.09.2018 За първи път! Омбудсманът иска кмета на Хитрино да бъде глобен . 1| 4425 |18.09.2018 Райна Михайлова за Фрог: Няма пари за хората с увреждания, за да има за корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads