Реклама / Ads
14| 5139 |03.10.2013 НОВИНИ

Омбудсманът: Между граждани и институции се води война

.
Константин Пенчев
Има положителни стъпки към това Касата да включи лекарствата на онокоболните в положителния списък, ще продължаваме да се борим, защото тези хора трябва да имат нормални условия за живот, заяви по БНТ омбудсманът Константин Пенчев.
 

Той информира още, че имало много сигнали от Ямболско, Добричко и други региони, че хората нямат цифрова телевизия. Не знам защо държавата прави така, че си казваш - не ти искам помощта -, добави той. Оказа се, че има места, където има декодери, но няма покритие; оказа се, че никой не знае къде ще има покритие и къде не, докато не изключим аналоговата телевизия. Добри намерения, но по моему, администрацията ни е лошо, констатира Пенчев. Хората трябва да имат технически познания, за да си включат декодерите. Безспорно правата на хората са нарушени, каза още той. Цифровизацията така или иначе е трябвало да се случи, но не е домислена, прецени омбудсманът.
 

В енергетиката проблемите си остават, остават си измервателните уреди, т.нар. топломери. Не сме направили нещо, за да реши каквото и да е било. Остава и такса сградна инсталация, но не можем да кажем, че моята сметка е висока, защото комшията ми краде! Не, моята сметка е неясна, защото няма ясни правила, констатира Пенчев. Битката е граждани срещу институциите, никой не може да ме убеди, че е обратното. И протестиращите, и контрапротестиращите искат прозрачно управление, просто едните смятат, че това управление може да го даде, а другите, че не, каза той.
 

Предупреждавам и институциите, и ЕРП- та трябва да бъдат много подробни в сметките, защото и най-малкото нещо може да взриви хората, предупреди омбудсманът. На въпрос дали е доволен, че от 2015 година по нов начин ще се изчислява такса смет, той заяви, че не може да повярва. Абсолютно незаконно е това, която действа сега, каза Пенчев.

Доколкото разбрах ние сме изненадани от бежанската криза. Липсата на пари не е оправдание за нарушаването на човешките права. Мои екипи обикалят бежанските лагери и проверяват ситуацията там, информира Пенчев. Хората от Сирия се оплаквали от липсата на място, от възникването на евентуална епидемия, от това, че децата им трябва да учат. Трябва да подходим внимателно и отговорно. Всеки, който е на територията на България може да се оплаче на омбудсманът, каза Пенчев. Жалбите към него се увеличавали главоломно. Смятам, че тази институция е полезна; чувствам се полезен, заключи омбудсманът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7257 |26.09.2013 Корман Исмаилов: Има топла връзка между ДПС и ГЕРБ . 22| 6341 |20.09.2013 Кутев: Ако има разлика между Пеевски и Борисов, тя е в полза на Пеевски . 17| 5144 |19.09.2013 Генерал Атанасов: Върви някакво договаряне между управляващи и ГЕРБ . 24| 6862 |15.09.2013 Куп глоби за гражданите в закон за МВР, за полицаите - нищо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads