Реклама / Ads
12| 6014 |15.08.2014 НОВИНИ

Омбудсманът: Следващият кабинет, ако не оздрави КТБ, пада

.
Константин Пенчев
Говоря под натиск на десетки граждани, които всеки ден изливат мъката си пред мен, става дума и за болни хора, и за такива, които имат студенти в чужбина, и такива, които живеят от спестявания, заяви по НТВ омбудсманът Константин Пенчев.
 

Това е някакъв параграф 22; всички говорим, че нещо трябва да се случи, а БНБ не предприема нищо, възмути се той. Защо БНБ си мисли, че следващият парламент ще приеме някакво извънредно законодателство, след като този не пожела, нашето си е много добро и може да се оздрави. Затова или банката се оздравява и се прави план за погасяване, или не се оздравява и се изплащат сумите, каза той.

Една бутикова банка стана супербанка, защото беше подкрепяна от държавата и от политиците, тя растеше много бързо, но явно под благосклонния поглед на БНБ и в крайна сметка същите тези политици решиха, че тази банка трябва да бъде унищожена. Особеният надзор не означава заключване на банката, а предприемане на стъпки за установяване на това ще я има ли или не и какво се прави после. Другата банка беше стабилизирана за ден, а тази с шум и трясък я затворихме и сега тишина. Особеният надзро е банката да работи при определени условия, подчерта отново той.

Държавата трябва да даде отговор на въпроса ще се оздрави ли банката или не; след това да се приложи законодателството. Влоговете над 100 000 евро имат друг път на съдебна защите, поясни Пенчев. Това е бъдещо събитие.

Тази банка беше унищожена поради неясни причини; трябва да направим разбор на това, което се случи, за да няма никога повече сливане на власт с капитал. Но не виждам желание това да се промени. Аз съм избирател, искам да чуя какво ще се прави с КТБ, настоя той. Правителството, което няма воля да разсече този Гордиев възел, няма бъдеще. Не трябва да се мълчи, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6771 |14.08.2014 Омбудсманът: Проблемът КТБ не е финансов, а политически . 2| 4582 |28.07.2014 Омбудсманът: Един проблем се появи и Искров не се справи . 13| 4432 |16.06.2014 Омбудсманът: Важно е какво иска народът . 41| 5680 |27.05.2014 Омбудсманът: Държат като роби хората в Бобов дол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads