Реклама / Ads
10| 6479 |18.03.2010 НОВИНИ

ОМО-вци пак "барат" великомакедонски кьорфишеци

.
Нелегитимната ОМО ”Илинден-Пирин” искала България да признаела македонската нация и език?!
 

Нелегитимната, нерегистрирана, непризната от никого и зачената с югославско акушерство организация „ОМО Илинден-Пирин” се "изказа" по българското предложение за нов договор между България и Македония. ОМО-вци отново неадекватно решиха, че имат право да поставят условия и да изразяват становища. Frognews.bg предоставя на читателите си фрагменти от ОМО-вските умотворения, единствено, за да покаже колко смислени са били мотивите за отказ на регистрация на тази измислена формация, която недопустимо се намесва във вътрешната и външна политика на Р България.

ОМО „Илинден-Пирин” по внушение на Скопие твърди, че „да се търси от Р Македония отговорност за дейността на граждани на България и да се заплашва тя за това с вето за членство в ЕС е не само поставяне на невъзможно за изпълнение условие, но и изнудване на част от гражданите на Р България да се откажат от борбата си за права. Българското правителство би трябвало да е наясно, че това няма да накара македонците в България да спрат да се борят за своите права, но може да доведе до дестабилизация на региона и влошаване на отношенията между двете страни", казват ОМО-вци.

От ОМО „Илинден-Пирин” искали незабавно признаване на македонско малцинство
;

ОМО”Илинден-Пирин” искала нов договор между България и Македония, който на първо място да включва официална декларация, че Р България признава македонската нация, език и т.н., защото именно отричането на тези реалности били главният фактор, който тровел добросъседските отношения. Трябвало още в него да се признаят съответните малцинства - България да признаела т.нар. македонско, Македония - българското и да гарантират техните права съгласно европейските стандарти.

Това е поредната порция претенции на незаконната македонистка организация в България. Frognews.bg напомня, че ОМО „Илинден-Пирин” е създадена в югославското посолство, а българските съорганизатори получавали заплата като работници, обгрижващи сръбските гробове на Софийските гробища. Организацията се прочу още и с факта, че, за да набере необходимите бройки за регистрацията си, тя включваше в своите списъци "мъртви души".

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5097 |18.03.2010 На кръга Ангелов му било широко около врата . 22| 4523 |18.03.2010 Бивши министри: Мерките на правителството - прокризисни, а не антикризисни . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7648 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads