Реклама / Ads
15| 7969 |12.07.2020 НОВИНИ

И с онлайн петиция искат оставката на Борисов

.
Гражданското недоволство продължава активно да използва социалните мрежи и Интернет. Стартира онлайн петиция с искане за оставката на министър председателя Бойко Борисов. Петицията до момента е подписана от над 40 000 души. Споделена е във Facebook над 47 хиляди пъти.
 

Това е поредният фронт на атака срещу правителството. Днес ще се състои четвъртия ден от протестите срещу кабинета "Борисов 3". В интернет пространството непрестанно има призиви за оставка и остри критики към управляващите.

 

Петицията може да видите тук.

 

Хиляди граждани излязоха по улиците не само на столицата, но и в няколко големи български града.

 

Основното искане е премахване на корумпираното управление, оставка на кабинета и на главния прокурор. Капката, която преля чашата е безпрецедентният ход от страна на прокуратурата, която нахлу в Президентството, за да арестува служители на държавния глава. Това бе заклеймено като погазване на Конституцията.

 

Припомняме още, че вчера имаше демонстрации и в парк “Росенец”, където хиляди граждани се стекоха към лятната резиденция на Ахмед Доган, за да отидат “на плаж”.

 

Повод за инициативата бе неуспешният опит за десант на бившия правосъден министър Христо Иванов, който се опита да акостира на българския бряг, но бе изгонен от гардове на НСО. Имаше опасения за етническо напрежение край Росенец вчера, тъй като още предишната нощ на място пристигнаха автобуси със симпатизанти на ДПС. До такава ескалация не се стигна, но имаше сблъсъци с полицията.

 

Масови остават протестите в столицата. През вчерашния ден трети от демонстрациите до сериозно напрежение не се стигна.

Началният час за обявения днес протест е 17 ч.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 26087 |12.07.2020 Ройтерс: Хиляди искат оставката на българското правителство . 155| 17475 |11.07.2020 Борисов: Оставаме! Протестирайте колкото искате . 1| 4261 |11.07.2020 Онлайн формулярът за влизане в Гърция няма да работи до 14 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads