Реклама / Ads
5| 4726 |22.05.2014 НОВИНИ

Опа-а-а! Галеви пак в избирателните списъци

.
Две години след изчезването им, Братя Галеви изплуваха - отново в избирателните списъци. Имената им се виждат ясно в разлепените на кметството в село Ресилово листа със списъци на избиратели.
 

Обявените за издирване бивши барети имат право на глас, а мястото, където могат да го упражнят, е именно дупнишкото село, информира БТВ. В секция номер 9 могат да гласуват Братя Галеви, които са регистрирани на един и същи адрес, улица „Хан Крум" 25. Разбира се, ако в деня на вота са в България.

 

По закон българските граждани гласуват по постоянен адрес. Това важи и за осъдените, които се издирват. Ако наказанието им влезе в сила, нещата се променят. „Когато едно лице е в затвора ние получаваме известие това лице да бъде заличено от избирателните списъци и съответно вписано в списъците в съответните избирателни секции”, обясни кметът на Ресилово Силвия Гладникова. Кметицата обаче не е получавала известие да заличи имената им от списъците.

 

Засега обаче Галеви са в неизвестност и дори Интерпол не може да влезе в следите им. Две години след изчезването им през май 2012 г. мълвата ги праща къде ли не - от Прага, през ЮАР и дори до убежище в палата им в Ресилово.

 

На практика обаче осъдените на 5 години затвор за ръководене на престъпна група ги няма, а първият, който ще ги види, ако се появят на евровота, е вестникарят Бай Драган. „Ами добре дошли нека гласуват, ако дойдат да гласуват. За нас са добри тука, пък за други какви са, не знам, за селото са добри. Докато беха тука, немаше кражби, немаше пакости, сега има. Пазат селото просто!” разказа продавачът на вестници Драган Валеов. Никой обаче не вярва братята да се появят в неделя, затова и полицията не предвижда извънредни мерки в Ресилово. Иначе Пламен Галев и Ангел Христов могат да бъдат свободни през 2021 г., когато ще бъдат обявени за мъртви – естествено, ако близките им предприемат съответните процедури, които продължават с години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5662 |20.05.2014 Братя Галеви ги няма, но ще гласуват . 6| 5134 |05.05.2014 Проф. Иванов: В избирателните списъци има 850 000 мъртви души . 0| 5415 |07.04.2014 Бащата на насилвания Сашко изчезна като Галеви . 5| 5256 |22.03.2014 Бивш кмет заплашван от Галеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads