Реклама / Ads
14| 5433 |23.01.2015 НОВИНИ

„Опълченецът” от "Горна баня" скочи от покрива и се предаде

.
Лъчезар изкара часове на покрива, въоръжен с тениска с българското знаме, пистолет и меч
След близо 11 часа, драмата в столичния кв. „Горна баня” приключи около 6.15 часа със скок от покрива на 35-годишния мъж, който се барикадира в дома си и стреляше по полицаи. След изтощителни преговори с психолози и цяла нощ дебнене, мъжът се хвърли върху покрива на друга къща и се претърколи по мрежата на ограда. Той е в адекватно състояние, има само охлузни рани.
 
Екшънът започна вчера около 19.30 ч., когато съседи на мъжа подадоха сигнал в полицията и районът бе отцепен. На място бяха изпратени и барети, които имаха готовност всеки момент да щурмуват имота. В последствие се оказа, че мъжът на име Лъчезар е с психични проблеми и от 5 години пие лекарства. Според информацията, той не е пил лекарствата си през последните дни и може би затова така е постъпил.

С него часове наред се опитваха да преговарят психолози от Института по психология към МВР, но той категорично отказа да ги чуе. В последно време психично болният мъж се изживявал като революционер и опълченец. Имал и меч, който обичал да размахва.

Мъжът е висок 186 см и тежи 100 кг. Той периодично се обръщаше към полицаите с викове "цигани и боклуци".

По първоначална информация мъжът е стрелял с газов пистолет, който е бил преправен, за да може да стреля със сачми. Не е ясно чие е оръжието и как то е попаднало в него, но става въпрос за незаконно притежание, заяви Сотиров.

Бащата съдейства цяла нощ на разследващите с информация. Той дал план на къщата на полицаите. Синът му обаче отказваше да разговаря с него, тъй като малко преди драмата, двамата се били скарали. Около полунощ мъжът е стрелял и по съседна къща, където е натрошил стъклопакета. Съседите са били предупредени да не се показват по прозорци и балкони.

Пострадал е леко само един полицай. Няма обаче ранени хора, които живеят в района, тъй като всички са били евакуирани. Около три часа през нощта Лъчезар излязъл на покрива на къщата и размахвал тениска с българското знаме. Той викал "Да живее България", а на кръста му бил и въпросният препасан меч.

Зам.-шефът на СДВР Радослав Сотиров съобщи, че в къщата се е намирала и 79-годишната леля на стрелеца, която е трудно подвижна. Нейният живот обаче не бил застрашен. Стана ясно още, че братът на мъжа се е самоубил с пистолет преди няколко години, майка му също е починала.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7416 |22.01.2015 Съдебният секретар Сабрие Сапунджиева - назначена в нарушение . 29| 7540 |22.01.2015 Спецчасти подготвят щурм над барикадиралия се стрелец в Горна Баня (обновена) . 1| 6297 |22.01.2015 Евро спрямо долар – най-ниско от 2003 г. насам . 18| 7084 |23.01.2015 Фрог констатира: В беда сме! Свободата на словото у нас е маска!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads