Реклама / Ads
6| 9009 |27.06.2014 НОВИНИ

Опасен боксьор граби в София, издирват го под дърво и камък

.
Опасен 17-годишен боксьор напада и граби наред хора и завдения за обществено хланене в София. От няколко дни полицията е на крак и издирва под дърво и камък Александър Александров във връзка с решение на Софийски градскисъд да бъде незабавно пратен зад решетките, научи Фрог нюз от разследващи.
 

 

До този момен те  успели да съберат доказателства за 3 дръзки нападения извършени от март т. г. до сега. Подозира се, че ученикът на столичното спортно училище стои зад поне още толкова дръзки посегателства.

 

Първата изцепка Сашо извършил на 20 март. Заедно с друг свой авер на име Борис той нападнал мъж на ул. „Каймак чалам“ и със няколго юмрука в главата му взел мобилния телефон и пари. Доволен от плячката и успеха, боксьорът решил да направи още по-нагъл удар. На 11 април около 2 часа през нощта спортистът сложил маска и нахлул с пистолет в заведение KFC, намиращо се на бул. „Сливница“.  „Лягай на земята, ще ви застрелям всички“, крещял нападателят срещу уплашения до смърт служител Цветан Киров. След това бръкнал в касата и взел 10 000 лв.

 

През цялото време плътно с него е бил друг приятел на Сашо-Теодор, установили ченгетата. Набрал скорост, Александров предпочел да продължи в същия дух. За това на 7 май около 1 ч. през нощта на моста „Чавдар“ докато се разминавал с непознатия за него Георги Атанасов решил да го пребие. След няколко крушета за сукунди му отнел мобилен телефон и 180 лв. И този път Сашо действал в комбина с другар, към когото се обръщал с името Ангел.

 

Първоначално Софийският районен съд разпоредил обвиняемият да остане под надзора на родителите си, тъй като е непълнолетен. Магистратите на по-горната инстанция, обаче приели, че дейнията му са с висока обществена опадност и случаят може са се приеме като изключителен. Именно за това пратили Александър зад решетките. Той, обаче не се явил на гледането на марката му за задържане в Софийски градски съд и до сега е в неизвестност. Именно за това бил обявен за общодържавно издирване.

 

В хода на разследването станало ясно, че ученикът влязъл в комбина с легендарния столичен измамник Крум Кулински и започнал да се учи от него. Миналата година Кулински беше арестуван за това, че се представял за шеф на ГДБОП и срещу заплащане  обещавал да уреди  различни хора на високи постове в МВР. Така в капана му попаднали десетина души.

 

Любопитното е, че от задържането на Александър Александров до сега молбите до съда и прокуратурата за разпит на различни свидетели се пускат от името на адвокат Милети Орешарски, който е брат на премиера Пламен Орешарски. Разследващите предполагат, че той ще влезе в ролята на официален защитник на опасния грабител.   

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5282 |31.05.2014 Простреляха и ограбиха аптекарка в София . 30| 4660 |19.05.2014 Йовчев, доволен: Дунав не е опасен за България . 38| 6333 |30.04.2014 Дончев: Изборът за България е дали искате да градим, а не да грабим . 3| 5144 |24.04.2014 Страхотия! Опасен вирус близо до нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads