Реклама / Ads
16| 6973 |01.06.2013 НОВИНИ

Опашка за постове

.
Едва на третия ден на правителството “Орешарски” ведомствата вече са обсадени от кандидати за държавната администрация. В няколко министерства са шокирани колко много “стари муцуни” са декларирали готовност да помагат, пращайки автобиографиите си.
 

Веднага след като мина гласуването в парламента, заваля дъжд от CV-та. Само за два дни получих над 200 оферти писмено и по телефона, а при министъра знам, че са още повече, заяви пред “Труд” източник от Министерството на транспорта. По думите му се самопредлагат предимно кадри със съмнителна репутация, които през последните години са отпаднали от държавната хранилка. 

 

Низвергнатите “професионалисти” се натискат за позиции, за които изобщо няма стартирал конкурс и местата не са вакантни в момента. Имало страшно много мераклии както за позиции в администрацията, така и в държавните фирми от отрасъла, обясниха от транспортното министерство. Сред кандидатите личали имената на бивши началници на големите аерогари, шефове в железниците и ексдепутати, при това в разноцветна окраска. 
 

Според близки до новия министър Данаил Папазов обаче самопредлагащите се за постове вероятно ще трябва да пият по една студена вода. Вчера наследникът на Кристиан Кръстев на поста шокира обявявайки, че ще остави голяма част от висшите чиновници в служебния кабинет. Например Нина Тодорова остава началник на кабинета и на новия министър. Досегашната зам.-министърка Албена Лазарова пък ще бъде парламентарен секретар на ведомството. В допълнение служебният министър Кристиан Кръстев е получил и приел предложение да работи като консултант на Папазов.
 

В министерство на икономиката и енергетиката също се заформя опашка от кандидати за добри постове. Засега е ясно, че поне двама бивши чиновници драпат за шефове на отдели и са заявили мераците си. Жестоката битка обаче ще е за енергийните фирми. Там кандидатите за шефове са десетки, но пазарлъците се правели на четири очи. 

За високите постове в земеделието също изплуваха стари муцуни, които се бяха покрили през последните години, разкри чиновник от агроминистерството.

Държавен служител от средния ешелон заяви вчера пред “Труд”, че е останал изненадан колко познати лица е видял на “опашка” около и в сградата на Народното събрание тези дни. Всички те били чиновници, които в различни моменти и по различни причини са излезли от администрацията, а сега търсели протекции, за да се върнат в нея, но не на постове като обикновени експерти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6046 |18.05.2013 5-километрa опашка от камиони на ГКПП-Капитан Андреево . 118| 5918 |20.03.2013 Станишев: Борисов ни остави на опашката по усвояване на европари . 10| 5732 |28.12.2012 Дянков рекордьор по ваканции; Борисов-на опашката . 0| 6337 |19.11.2012 Километрична опашка от ТИР-ове на "Капитан Андреево"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads