Реклама / Ads
4| 6378 |05.07.2009 НОВИНИ

Опашки за паспорти в Кърджали

.
Опашка от чакащи граждани се изви отново в деня на изборите пред „Паспортна служба” в Кърджали. Повечето са изселници, завърнали се от Република Турция през последните дни.
 

Те подменят документите си за самоличност – лична карта и международен паспорт, но днес служителите на МВР издават и удостоверения за самоличност на граждани, които са с загубени, откраднати, или унищожени документите си за самоличност. Така те могат да участват във вота, като представят удостоверението в избирателните секции.
Според МВР през последните дни в Кърджали двойно повече се е увеличил броят на искащите нови лични документи. През седмицата са издадени 500 лични карти и 950 червени паспорта, като службата работи с удължено работно време, включително и събота и неделя.

Кърджалийци отчитат, че тази години броят на изселниците идващи за да гласуват е с пъти по-малък. До сега не е пристигнал нито един извънреден автобус от Труция.На автогарата в южния град пристигат около 15-20 автобуса дневно, които са по редовни целогодишни линиr, за разлика от други години, когато в деня на вота са се струпвали по 200-250 автобуса.

Според източници на Frognews.bg тази години изборният туризъм, който беше патент на ДПС тази година ще бъде незначителен, защото сънародниците ни ще гласуват в 123 секции в Турция. Така партията на Доган реализирала тарикатски ефект 3 в 1. ДПС ще спести много пари защото няма да и се налага да плаща автобусни билети и на гласоподаватели, които са забравили българския език. Разходите са поети от държавата, която за пръв път в годините на демокрация разкри рекордно много секции в южната ни съседка, без да има сериозни основания за това. Гласоподавателите в Турция ще се максимално мобилизирани и улеснени да отидат до урните, които ще са в районите им на живеене. А ДПС се очаква да събере рекорден брой гласове от вън и да прибави към актива си 3-4 депутата. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5391 |05.07.2009 Станишев гласува в "музикалното"; Доган - в Кърджали . 39| 5772 |04.07.2009 И. Костов: Няма да позволим да превърнат Кърджали в Кипър . 2| 6144 |29.06.2009 "Гюрултия" и кресчендо между кандидатите за депутати в Кърджали . 13| 6773 |18.06.2009 Кърджали, ДС и ДПС зад скандала с рушвета от 100 000 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads