Реклама / Ads
21| 6077 |04.01.2011 НОВИНИ

Операция от сливици умори дете

.
Защо детенце на 4 и половини годинки е дошло на крака, а ние го върнахме на родителите в ковчег, пита се доц. д-р Бойко Коруков, изпълнителен директор на ИСУЛ.
 

Четиригодишно момиченце е починало в ИСУЛ "Царица Йоана" в София на Бъдни вечер при усложнения след операция от сливици. Родителите са подали жалба в полицията за лекарска небрежност, информира БТВ. Гергана била на 4 години и половина, когато преди два месеца родителите й я завели на консултация в ИСУЛ за сливиците, на които имала постоянни възпаления. Родетелите искали да разрешат проблема с евентуална операция. Изследванията на Гергана, нужни за операцията, обаче били проблемни и личният лекар на семейството решил, че заради тях операцията ще се отложи.

Доктор Михаил Маджунов от ИСУЛ обаче казал, че операцията може да се извърши и насрочил дата за нея на 8 декември. Майката го предупредила, че детето кашля, за да се отложи операцията. Гергана обаче била оперирана и изписана в същия ден. През следващите две седмици водили детето три пъти на преглед заради усложнения и кървене. Маджунов всеки път казвал, че то е добре. В крайна сметка Гергана била приета в болницата на 23-и декември в тежко състояние и починала след кръвоизлив на операционната маса.

Родителите са категорични, че става въпрос за лекарска немарливост. Според бащата Пламен Илиев, последният екип, който я е оперирал, не е виновен, обратното - опитал да я спаси.

Личната лекарка на семейството д-р Мария Трифонова не отхвърли възможността за грешна преценка по въпроса дали детето може да се оперира или не. Можело да не е свършена добре работата и като операция, допусна тя.

До две седмици вътрешна проверка в ИСУЛ трябва да излезе със заключение по случая. "Искаме да си дадем отговор защо детенце на 4 и половини годинки е дошло на крака, а ние го върнахме на родителите в ковчег", обяви доц. д-р Бойко Коруков, изпълнителен директор на ИСУЛ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4776 |02.12.2010 Върви ли тайна операция “Медиците”? . 6| 6907 |02.11.2010 Задържаните при операция "Педофили" пак "на топло" . 18| 6516 |25.08.2010 Операция "Дупетата" удари месарите . 2| 5652 |24.08.2010 МВР разби схема за внос на коли в операция "Каналджиите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads