Реклама / Ads
12| 4851 |02.04.2008 НОВИНИ

Опозицията атакува правителството и президента за трусовете в МВР

.
С декларации по повод трусовете в МВР започна днешното заседание на Народното събрание. От името на БНД Николай Свинаров обвини Сергей Станишев за забавената реакция по повод скандалите във вътрешното министерство.
 
По този начин премиерът доказа, че не владее положението, след като се побоя да потърси отговорност от министър Румен Петков, допълни бившият шеф на Комисията ва вътрешна сигурност и обществен ред. Свинаров предложи три варианта за изход от кризата: 1. Заставяне на вътрешния министър Петков да подаде оставка, а ако той откаже, да бъде отстранен от поста; 2. Предприемане на частичен ремонт на кабинета - смяна на по един министър от участниците в коалицията; 3. Оставка на кабинета чрез вот на недоверие.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов попита президента Георги Първанов за ролята му като върховен главнокомандващ за случващото се в МВР. По думите му Първанов е длъжен да заяви ясно мнение и да свика Консултативния съвет по национална сигурност по въпроса.

Веселин Методиев от ДСБ припомни, че с бездействието си до момента, премиерът е застанал на страната на т.нар. „братя Галеви" от Дупница, което е доста смущаващо. Тъкмо те апелирали от екрана на БНТ да не се иска оставката на Румен Петков.

Лидерът на Атака Волен Сидеров на свой ред заяви, че у нас, за да разпространяваш наркотици, трябва да имаш карта за някоя спецслужба, защото ГДБОП ръководела наркобизнеса в страната. По думите му начинът за излизане от кризата е курс към предсрочни избори.

Като се страхувате от избори, сменете половината министри от кабинета, призова Стефан Софиянски от БНС.

От името на мнозинството се изказа социалиста Ангел Найденов. Той заяви категорично, че БСП е готова да поиска политическа отговорност от министъра, когато са налице ясни факти за допуснати закононарушения. Съгласни сме, че трябва да има сериозни реформи по цялостната дейност на МВР, но след като приключат проверките по скандалите, допълни Найденов. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7572 |08.03.2008 Корупцията трепери, погват я „Зелени Балкани" и синът на вицепрезидента . 8| 4920 |07.03.2008 Б. Борисов: Правителството абдикира от отговорността за трагедията . 3| 5900 |27.02.2008 Опозицията настоява за анкетна комисия заради министерската визита до Монако . 2| 4793 |21.02.2008 Станишев нареди кабинета на опозицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads