Реклама / Ads
31| 4723 |10.12.2013 НОВИНИ

Опозицията: ГЕРБ се разлага

.
Методите на Цветан Цветанов са неприложими, защото той вече няма тази власт и групата на ГЕРБ се разлага. Групата на ГЕРБ има тежки противоречия от самото начало. Четири години те поддържаха групата си в единство по методите на Цветан Цветанов. В момента те не могат да използват тези методи. Резултатът е, че всички задържани през годините процеси, сега си проличават.
 

Това каза пред журналисти в парламента депутатът от Коалиция за България Антон Кутев по повод втория напуснал групата на ГЕРБ - Светлин Танчев.

На въпрос как ще се отрази напускането на групата на ГЕРБ на работата на парламента, Кутев каза: „Не мисля, че има пряко отношение върху работата на Народното събрание, тях така или иначе ги нямаше. В какъв вид няма да ги има в Народното събрание, не е чак толкова важно. Дали няма да ги има заедно или по отделно - каква е разликата?".

На въпрос дали от Коалиция за България ще търсят подкрепата на Танчев при гласуване в пленарна зала, Кутев заяви: „Не виждам какво общо може да има той с нас. Това, че се е отцепил от ГЕРБ, е негово решение. Всякаква негова дейност не може да бъде свързана с БСП. Може да бъде свързана с ГЕРБ, с неговата личност или с някакви групировки, но не може да бъде свързана с БСП".

„Атака" не потрива доволно ръце от това, което виждаме, защото зад всеки един от тези депутати стои волята на хиляди избиратели". Така зам.-председателят на „Атака" Павел Шопов коментира напускането на ПГ на ГЕРБ от депутата Светлин Танчев.

„Това никога не е в полза на парламентаризма и демокрацията. Ако е в полза на определени политически сили, това е късогледа практика. Сега се случва с тези, които бяха въвели предателството в миналия парламент като постоянна практика. ГЕРБ постигна небивали висоти в това отношение, бяха разработили стройна и безотказна технология по купуване на депутати. Ние ги предупреждавахме, че политическата надменност и политическото безочие ще се върне към тях и какво виждате, това се случва. Когато „Атака" предрича нещо, то винаги се случва. Още в миналото Народно събрани беше почнало да се случва в ГЕРБ", коментира Шопов.

Втори случай - това показва тенденция, показва явно някакви назрели процеси, които явно текат в ПГ на ГЕРБ, коментира депутатът от ДПС Четин Казак. „От наша страна няма никаква намеса и никакво участие в тези процеси", подчерта Казак. Той заяви, че напускането на Танчев в било изненада.

На въпрос дали очаква Танчев да подкрепя мнозинството при гласуване в пленарна зала, Казак заяви: „Всеки народен представител сам ще прецени своето поведение. За нас е важно и заслужава внимание фактът, че за толкова кратък период от време втори народен представител от ГЕРБ напуска парламентарната група. Явно имат основание и причини за това".

На въпрос дали ГЕРБ може да съществува в опозиция, Казак заяви: „ГЕРБ беше партия на властта. Тя беше създадена около властта, експлоатирайки максимално инструментите на властта и сега, в условията на опозиция, явно започват да текат процеси и центробежни сили да вземат връх".

На въпрос дали очаква и други депутати от ГЕРБ да напуснат групата, Казак заяви: „Всичко може да се очаква. Следим с внимание".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5347 |10.12.2013 Главчев: ГЕРБ е стабилна . 54| 6455 |10.12.2013 Още един депутат напусна ГЕРБ . 10| 5114 |09.12.2013 Георги Марков можело и да се върне в ГЕРБ . 56| 5257 |06.12.2013 "Атака": ГЕРБ да склони глава между коленете за 8 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads