Реклама / Ads
14| 5590 |31.08.2011 НОВИНИ

Опозицията обвини ГЕРБ в предизборни манипулации

.
Случват неща, които сме гледали в анимационните филми, но не и в политическата действителност. Например, бяха регистрирани две сини коалиции във Варна от общинска избирателна комисия, доминирана от ГЕРБ и Атака. Това ли е вашата представа за честни избори, попита от трибуната на НС съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров в отговор на декларацията на ГЕРБ, която бе оповестена по време на
 


Към ГЕРБ имам следния откровен въпрос: Ако някой предложи, без съгласието на Бойко Борисов, регистрирането в София на коалиция за Бойко Борисов, ще я регистрирате ли? Даже ние се чудим дали да не направим този експеримент за следващите парламентарни избори, за да видим дали мерите с един аршин", добави Димитров.


От своя страна лидерът на БСП Сергей Станишев определи декларацията на ГЕРБ за приоритетите като "ритуално изказване" за нови намерения в стила на късния соц.


„Само си задавам въпроса кой им вярва вече?", коментира червеният лидер.


Заместник-председателят на ДПС Лютви Местан изрази категоричното становище, че изборите вече са манипулирани. Като доказателство за това той посочи актовете на ЦИК за сформиране на общинските избирателни комисии.

ГЕРБ и Атака с абсолютно безпардонни политически решения окупират две от общо три ръководни позиции в ОИК за представители на управляващото мнозинство. В смущаващо висок брой общини ГЕРБ си присвоява и председателското и заместник-председателското място. За какво се готвите, господа от ГЕРБ и Атака? – попита Местан.


По думите му особено скандални са и заповедите на кметове на общини от ГЕРБ, с които се закриват съществували през последните 20 години избирателни секции в кварталите с малцинствено население и разхвърлянето им в други градски райони, коментира още заместникът на Доган.


Лидерът на Атака Волен Сидеров призова опонентите си в президентската битка на открита дискусия, след като на 4-ти септември и управляващите обявят своята кандидатура. „Все още не знаем кандидата за президент на управляващата партия и аз съм посочвал много пъти, че това е недопустимо. Знаем вече кандидатите на Георги Първанов - те са: Ивайло Калфин, Меглена Кунева, Алексей Петров. Кандидат на партията БСП няма", категоричен бе Сидеров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6267 |31.08.2011 Цецка Цачева: Очаквам страсти и предизборни изненади в парламента . 6| 4765 |11.08.2011 Обвиниха Юзеиров в трафик на хора и пране на пари . 47| 6328 |21.07.2011 Ядрен експерт обвини Каролев в далавери . 41| 7117 |07.07.2011 Министър обвини А.Първанова в "антибългарско" поведение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads