Реклама / Ads
3| 4739 |20.11.2014 НОВИНИ

Опозицията: Ограничавате правата ни

.
Депутатът от ДПС Четин Казак
За първи път се ограничава правото на народните представители да предлагат точки в дневния ред. Защо сега се опитвате да ограничите една от малкото възможности на народните представители от опозицията, възмути се депутатът от ДПС Четин Казак.
 
„Нека да мислим не само за днешния ден, а и за утрешния и да не правим онова, което след това не бихме искали на нас да ни се случва. Апелирам към разум и предлагам да отпадне изречението от ал. 3 от предложения текст от комисията”, каза Четин Казак.

Текстът гласи, че при отхвърляне на предложението от Народното събрание, народните представители и парламентарните групи могат да правят същото предложение не по-рано от един месец. Според предложението на комисията по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание по предложение на председателя се приема програма за една или две работни седмици. Предложения за включване на точки в предстоящата програма могат да се правят писмено до председателя на Народното събрание от народните представители и парламентарните групи до 18 часа на деня, предшестващ пленарното заседание, на което ще се гласува предстоящата програма.

Всеки народен представител може да предлага по една точка от дневния ред на Народното събрание при едноседмична програма, а при двуседмична програма – до две точки от дневния ред. Като точки в предстоящата програма могат да бъдат предлагани и законопроекти, и проекти за други актове на Народното събрание, по които няма постъпили доклади. При отхвърляне на предложението от Народното събрание народните представители и парламентарните групи могат да правят същото предложение не по-рано от един месец.

Устни предложения не се допускат. В изключителни случаи председателят може да предложи промяна в дневния ред в началото на пленарното заседание. Не могат да бъдат обсъждани въпроси, които не са включени в дневния ред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5358 |27.10.2014 Омбудсманът: Правата на вложителите в КТБ са безобразно нарушени . 5| 4475 |01.10.2014 Мерджанов: Г-н Президент, не посягайте към правата на военни и полицаи! . 0| 4957 |18.08.2014 Откриха суровина за направата на 100 кг. амфетамин . 3| 5046 |15.08.2014 М. Ненков подхваща управата на болници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads