Реклама / Ads
12| 4684 |07.08.2008 НОВИНИ

Опозицията не знаела как да предизвика и проведе бойкота, смята НДСВ

.
„Виждам, че опозицията самата не знае още какво влага в понятието бойкот. Тепърва ще се събират да мислят как точно да бойкотират правителството”. Това каза зам.-шефът на НДСВ Милен Велчев в предаването „Денят започва” на БНТ.
 

„Когато Волен Сидеров излезе на трибуната и си каже стихотворението и после излезе от залата, това не е ли бойкот? Какво повече може да направи опозицията всъщност, освен да излезе от Народното събрание и да застане пред Народното събрание, и да говори същото, което всеки ден го изговаря и от трибуната”, попита риторично Велчев. Той допълни, че съвсем друго би било, ако опозицията имаше капацитет да увлече широки маси, да организира гражданско неподчинение, но се виждало, че това не се получава. „Ето, виждате колко малко хора са тези, които бойкотират правителството, пиейки бира пред президентството, под шатрите на „Атака” - 20 души ли са, колко са?”, даде пример партийният заместник на Симеон Сакскобургготски. Той не изключи възможността да съществува напрежение и липса на единство в опозицията по въпроса за бойкота. Попитан дали има напрежение и в управляващата коалиция, Милен Велчев отговори: „Чак за напрежение не бих говорил. Но една идея на напрежение е хубаво винаги да има, защото то е творческо напрежение и от него, и в споровете се ражда истината, както знаем”.

По повод „шегата” на лидера на СДС Пламен Юруков да не си плащаме данъците, зам.-председателят на жълтата партия каза: „Темата наистина е много сериозна и толкова по-зле, че се правят шеги или несериозно се говори за неплащане на данъци”. Според него е трудно да се укриеш от неплащане на данъци, особено ако досега си ги плащал, т.е. не може от светлата икономика изведнъж да се потопиш в сивата. Велчев призна обаче, че въпреки това, ако има риск много хора да не възприемат на шега този призив, наистина може да се стигне до неприятни последици. „И хубаво, ще спрем да плащаме данъци, няма да има пари за заплати на учители, за пенсии и така нататък, но това ли искаме да постигнем?”, пак попита той и похвали хората от средите на СДС, които са проявили „зряла реакция” спрямо соловата акция на лидера си.

m_vel4ev.jpgВсъщност, Милен Велчев даде недвусмислено да се разбере, че когато става въпрос за данъци, той винаги се отнася сериозно към темата. „Когато говорим на такава сериозна тема като данъците, аз чувствам безкрайно присърце това, което беше направено през последните седем години в полза на данъчна реформа, намаляване на данъчната тежест, създаване по-добри условия за правене на бизнес. Самата Световна банка ни каза, че сме сред първите, че сме № 1 в данъчната реформа”, каза депутатът от НДСВ по повод намеците и откровените заявления, дошли от Бузлуджа, в новата програма на БСП да се запише премахването на плоския данък. Неговият личен опит показал, че „една категорична реакция дори на такива първоначални идеи помага безкрайно много за надделяването на разума в крайна сметка”. Велчев категорично настоя да се разбере, че „дори замислите да са към премахване на плоския данък през другия мандат или в края на другия мандат, след четири години и ако инвеститорите знаят, че ниските данъци няма да са за дълго в България, за какво да идват в България?” Според него те няма да го направят само за някакви 3-4 години ниски данъци и после да знаят, че ще им бъде ударена балтията.

Милен Велчев обясни още, че вчерашното официално предупреждение към БСП във връзка с политическата необвързаност и професионализма на бъдещия шеф на Националната агенция „Пътна инфраструктура”, е продиктувано единствено от загрижеността на НДСВ за възвръщането на доверието на европейските институции към държавата, както и на българските граждани, разбира се. На въпрос дали жълтите имат реални опасения относно предстоящото назначение в новата пътна структура, зам.-шефът на царската формация отговори: “Better safe than sorry” казват англичаните. По-добре да се застраховаш предварително, за да не съжаляваш в последствие. Нямаме основание за притеснения, казвам го в прав текст. Но това не значи, че не трябва да изразим мнението си предварително, защото, ако след назначението имаме основание за притеснение, тогава ще бъде късно”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4798 |23.07.2008 Опозицията внесе вота на недоверие, „Южен поток” предизвика скандал . 2| 5119 |21.07.2008 Опозицията: Всички влакове са изпуснати . 4| 5126 |18.07.2008 Опозицията се омота в „импийчмънта”, готви се да напуска парламента . 13| 4667 |18.07.2008 Волен Сидеров зове опозицията да напусне парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads