Реклама / Ads
39| 5259 |30.07.2013 НОВИНИ

Орешарски благодари за 327 000 подписа в подкрепа на правителството

.
Източник: Булфото
Благодаря на всички хора, които, въпреки ситуацията в страната, застават с лицата си и подкрепят правителството, заяви премиерът Пламен Орешарски на брифинг в Министерски съвет след среща с представители на гражданска инициатива „За нов Обществен договор".
 

Те му представиха междинните данни от провеждащата се национална подписка с граждански искания.

"Имах кратка среща с инициативния комитет, който събира подписи в подкрепа на правителството. Впечатлен съм от броя на подписите", каза Орешарски.

"Обсъдени са действията на правителството и аз ги уверих, че ще продължаваме да работим по тях. За съжаление, в момента обществото не обсъжда програмните приоритети, а странични дейности", коментира той.

Пламен Орешарски каза, че настроенията в едно общество от гледна точка на управление се решават на избори, а изборите са били скоро.
От инициативата уточниха, че подписката не е в подкрепа на правителството, а за нов обществен договор. 327 000 подписа са събрани до момента. Подписката продължава.

Целта ѝ е да бъдат обсъдени възможностите за реализиране исканията на гражданите до края на годината и сформиране на съвместна работна група, включваща експерти от Министерския съвет, Народното събрание, ресорните министерства и гражданската инициатива, която да подготви предстоящото провеждане на Кръгла маса.

Идеята е на нея да бъдат обсъдени нерешени обществено-значими проблеми, стоящи пред България от години. Кръглата маса цели още постигането на национално съгласие чрез сключване на нов Обществен договор, гарантиращ прозрачни правила и норми във взаимоотношенията на гражданите с институциите.

Основен лозунг на инициативата ще е „Орешарски, свърши си работата!".

Подписката е започната преди месец от Стара Загора и продължава и в момента. Тя е в защита на гражданските искания от февруари и март и във връзка със създалата се обстановка от два месеца в София, каза Стоян Тодоров от гражданска инициатива „За нов Обществен договор”.

„Ние сме обикновени граждани, няма да ни видите в директорски бордове, в министерства или агенции, нито може би в листи на следващите избори, независимо кога ще са те. Ние сме граждани, които искат да живеят в една спокойна нормална държава, както го иска по-голямата част от българския народ”, каза Стоян Тодоров.

Според гражданската инициатива правителството е законно избрано след проведени нормални и демократични избори на 12 май тази година.
Сред вносителите на подписката беше и изпълнителят Мишо Шамара.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6272 |30.07.2013 Антоанета Цонева отказа среща с Орешарски . 60| 5623 |30.07.2013 Шамара се срещна с Орешарски . 35| 5053 |30.07.2013 Тържествено връчват на Орешарски подписи в негова подкрепа . 108| 6468 |29.07.2013 Орешарски контраофертира протестиращите: Чакам ви в Министерски съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads