Реклама / Ads
0| 8467 |06.12.2015 НОВИНИ

Орешарски: На Бойко Борисов все някой му е виновен

.
Пламен Орешарски
„Като равносметка не мога да не бъда удовлетворен, че днес страната е друга благодарение на малкото неща, които направихме“. Това обяви в предаването „Тази събота и тази неделя“ по бТВ бившият министър-председател Пламен Орешарски.
 
На въпрос как мисли, че ще реагира на тези думи сегашният премиер Бойко Борисов, Орешарски каза: „На Бойко Борисов винаги някой му е виновен, това е личностна характеристика, но аз не искам да го коментирам“, така отговори той на питане на водещата, че Борисов ще строши телевизора ако чуе разговора им.

Толкова протести срещу тройна коалиция направиха четворна с още по-несъвместими личности. Животът понякога си прави такива шеги, подчерта с усмивка Орепарски. Пламен Орешарски все пак се радва, че Борисов не е спрял започнатата по негово време ограда по границата. „Аз като министър-председател не знаех за разработката „Червеи“ и чак след това разбрах, че съм подслушвал протестиращи“, отбеляза Орешарски и допълни: „Протестиращите трябваше да се извинят“.

Относно опита за реформа на Петър Москов, Орешарски отчете: „За съжаление и в този мандат виждаме само диагностициране колко е болно здравеопазването. Всеки следващ министър го прави. Моят здравен министър нямаше достатъчно подкрепа в парламента“, Каза Орешарски, макар че призна: „Аз се върнах 15 години назад“. Остава да се надяваме, нека видим тази година, една изпуснахме, допълни още той по отношение на здравето.

Най-голямото предизвикателство за Орешарски било времето му като финансов министър в кабинета на Иван Костов. В качеството си на финансист той коментира финансовото състояние на страната. „Бюджетът не може да се разглежда като нещо отделно от финансово-икономическата система. Проблемът е в цялостната политика, която не се вижда в момента. Финансовият министър не може да направи реформите на министър Москов. Като цяло правителството има визия какво трябва да се направи, откъде да се икономиса. Казано с други думи – не виждам политики, които да вещаят по-добро бъдеще не за идната, а за всяка следваща година“.

Помолен за личен съвет към обществото Орешарски бе категоричен: „Не вземайте кредити, защити те водят до загуба на благосъстоянието в бъдеще“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6760 |05.12.2015 Орешарски: Камерън похвали моето правителство за границата . 22| 5476 |04.12.2015 Борисов: Христо Иванов си клати стола, всеки ден води войни с някого . 9| 4277 |04.12.2015 Борисов се гласи за среща с грузинския си колега в понеделник . 9| 4842 |03.12.2015 Гаджева: От имунитета си да се откажат Борисов, Скумриев, Цацаров!
Реклама / Ads