Реклама / Ads
52| 5349 |10.10.2013 НОВИНИ

Орешарски финтира протестиращи през задния вход

.
Източник: Булфото
Министър-председателят Пламен Орешарски отново беше посрещнат от протестиращи, този път на срещата му с Гръцкия бизнес съвет. Премиерът, благодарение на охраната си, отново финтира недоволните от политиката на кабинета и влезе през задния вход на хотел „Шератон".
 

Преди събитието имаше засилено полицейско присъствие, а самият вход на „Шератон" беше блокиран от два кордона полицаи, благодарение на които Орешарски успя да премине.

Събитието с участието на премиера е в зала на "Шератон", като на отсрещната врата имаше залепен надпис „Оставка", съобщи бТВ. Гардовете на НСО своевременно го отстраниха.

Само преди два дни Около 200 протестиращи се събраха пред Софийска градска галерия, където Орешарски откри изложба на художника Жул Паскин. При излизането си премиерът бе посрещнат с освиркване и опит да бъдат блокирани колите на премиера и охраната. Наложи се полицаи и служители на НСО да разбутват протестиращите, за да може да продължат автомобилите на премиера.

Междувременно днес в профила си във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов написа: Като премиер Орешарски ще бъде запомнен с това, че научи всички задни входове и изходи.

За пореден ден пред сградата на президентството се събраха и защитници на кабинета. Този път освен оставката на Росен Плевнелиев, те поискаха и кметът на София Йорданка Фандъкова да си тръгне от "Московска" 33.

Протестът започна по класическата схема - със знамена, музика и искане за незабавна оставка. След като изляха гнева си към държавния глава, протестиращите се отправиха пеша към сградата на общината, за да поискат оставката и на столичния кмет.

„Нали виждате какво става - с тия емигранти, протести, кучета? Тя не си върши работата просто", каза един от протестиращите.

Гневът на привържениците на Орешарски беше предизвикан и от факта, че желанието им да бъдат допуснати да наблюдават от вътре заседанията на общинския съвет не е било изпълнено.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5847 |08.10.2013 Шестима задържани от протестиращите пред МС . 48| 5618 |08.10.2013 Протестъри атакуваха Орешарски и Сидеров . 15| 5598 |08.10.2013 Орешарски ще работи за кредитна линия от 500 милиона евро . 45| 6529 |06.10.2013 Чуколов: Борисов 4 г. показваше среден пръст, къде бяха протестиращите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads