Реклама / Ads
37| 8008 |13.05.2013 НОВИНИ

Орешарски: Има хипотеза ГЕРБ да състави правителство

.
Пламен Орешарски
Ако това не стане, аз имам готовност да водя диалог, обеща кандидат-премиерът на левицата. Обществото очаква много бързи действия и частични резултати.
 

Би следвало да изчакаме мандата на ГЕРБ, така че поне формално те ще го вземат, а това, което можем да обсъждаме, е само хипотеза, ако те не успеят да го реализират, заяви по ТВ 7 Пламен Орешарски, най-спряганият за премиер от левицата. Ние гледаме на едно евентуално правителство като на програмно с максимално широка парламентарна, но и извънпарламентарна подкрепа, поясни той. НПО-тата също в някаква степен са кръгове от нашето общество, а ситуацията в страната е такава, че никой не може да си позволи да игнорира всички формирования. В последните години се отключили деструктивни тенденции, които били застрашителни заради конфронтационния подход.

Страната е в разруха, фискалните резерви, както и тези на домакинствата са изчерпани, констатира Орешарски, който имал информация от официални източници. Дори и тя била обезпокоителна. Заплашва ни за годината един доста голям дефицит. Управляващата доскоро партия продъни света за един дефицит от 350 млн, а сега е 800 милиона. Фискалният резерв понастоящем е практически изчерпан, установи Орешарски.

В нашето общество се отвори малко наивитетна дискусия- дали да вземем заем, за да увеличим доходите. Голяма част не забелязаха, че ние взимаме от 4 години заеми, твърди Орешарски, според когото сме живяли на база на наследения фискален резерв и нови заеми. Мит е, че сме поддържали най-ниският бюджетен дефицит, в последните няколко години активно ползвахме дефицитното финансиране, обясни той.

Хипотетична възможност има ГЕРБ да успее да състави правителство, но след снощните коментари шансът намалява. Ако това не стане, аз имам готовност да водя диалог, обеща Орешарски. Една от най-спешните мерки с оглед на есенно-зимния сезон е вдигането на доходите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4566 |13.05.2013 ЦИК до 6,30: 31% за ГЕРБ, 27% за БСП . 39| 5927 |13.05.2013 ГЕРБ: Kоментирамe единствено официални резултати . 33| 5658 |13.05.2013 Станишев предрече, Местан му приглася: ГЕРБ няма да формират правителство . 20| 5092 |12.05.2013 ГЕРБ ще иска подкрепа от „Атака“ и ДПС утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads