Реклама / Ads
17| 5186 |26.11.2013 НОВИНИ

Орешарски кани двама премиери в София

.
Премиерът Пламен Орешарски Източник: Булфото
През февруари Пламен Орешарски се събира в София с двама премиери – сръбския си колега Ивица Дачич и премиерът на Румъния Виктор Понта.
 

В началото на идната година правителствата на България и Румъния ще заседават съвместно, като домакин на срещата ще бъде София. Премиерът Пламен Орешарски обаче ще покани на заседанието и Дачич, съобщава "Стандарт". Така представители на трите правителства ще обсъдят най-важните проекти за регионите, стана ясно след срещата на българския премиер с румънския му колега Виктор Понта в Букурещ вчера.

Министър-председателят е на работно посещение в Румъния, където ще участва и във форума "Централна и Източна Европа и Китай". Първата среща на икономическата дискусия бе през април м.г. във Варшава. Там китайската страна обяви мерки за развитие на сътрудничеството със страните от региона, както и отпускането на специална кредитна линия от 10 млрд. долара. Става дума за съвместни проекти в областта на инфраструктурата, високите и екологично чистите технологии, създаване на инвестиционен фонд, насърчаване на китайските предприятия да създават икономически и технологични зони.

При посещението си в Румъния премиерът Орешарски е придружаван от министрите на земеделието и храните Димитър Герков и на регионалното развитие Десислава Терзиева. В делегацията са и заместник-министрите на икономиката и енергетиката Анна Янева и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев.

Над 21 фирми от България са изявили желание да участват в петте панела на бизнес дискусиите. На 29 ноември зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев ще бъде в румънската столица заедно с 26 родни производители на храни и напитки, съобщиха от посолството ни в Букурещ. Това е вторият по рода си форум в рамките на тази година, а интересът от румънска страна е огромен.

По-рано вчера премиерът Орешарски се срещна и с Валериу Згоня, председател на камарата на депутатите в румънския парламент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5965 |25.11.2013 Двама убити във Варна; крият детайлите . 44| 4775 |24.11.2013 Орешарски на среща за китайски милиарди . 38| 6390 |24.11.2013 Дончев: Орешарски може да спечели само „Сървайвър" . 39| 5597 |21.11.2013 Л. Груев доволен; Орешарски не поставял условия за арест на съдия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads