Реклама / Ads
29| 5070 |11.09.2013 НОВИНИ

Орешарски кани вторият по богатство китаец да инвестира у нас

.
Уан Дзиенлин и Пламен Орешарски Източник: пресцентър на МС
Премиерът Пламен Орешарски покани втория по богатия според класацията на "Форбс" китайски предприемач да инвестира в България, съобщи правителственият пресцентър. Българският премиер е на работно посещение в Китай, където днес се е срещнал с бизнесмена Уан Дзиенлин.
 

Моментът за инвестиране в Нова Европа е сега. Това заяви министър-председателят по време на срещата си в Далиен с г-н Уан Дзиенлин. Премиерът запозна най-богатия, според „Форбс”, китайски предприемач с възможностите за инвестиции в България. „Разбрах, че вече имате инвестиции в САЩ. Трябва да дойдете и в Европа. Старото правило за диверсификация винаги е в сила”, отбеляза министър-председателят. Той благодари за поканата за разговор за възможностите, които предлага страната ни и отбеляза: „Ще бъда щастлив, ако в края на срещата си кажете – как не съм разбрал по-рано”.

В България секторът, който се развива бързо, е туризмът с неговите различни направления като, например, морски, планински, спа туризъм. Премиерът подчерта, че в страната ни годишно идват над 6 млн. чужденци. Министър-председателят каза още, че България е на първо място в Европа по брой минерални извори, част от които все още не са разработени добре. „В спа индустрията все още има много резерви”, добави г-н Орешарски. Също така той отбеляза, че България е известна като страната на розите и разказа за качествата на българското розово масло, съобщава пресцентъра.

Г-н Уан Дзиенлин отбеляза, че досега не е бил в България и с удоволствие ще планира делегация, ръководена лично от него, да посети страната ни до края на годината. Г-н Уан изтъкна, че бизнесът, който развива, е именно в сферата на туризма и хотелиерството и че китайският пазар ще бъде голямо предизвикателство за българските фирми.

 

В края на срещата премиерът Орешарски подари реплика на най-старото злато, обработено в България, информира информационната служба на МС.


Въпреки че Дзиелин е представен от правителственият пресцентър като най-богатият човек в Китай според списъка на "Форбс" за 2013 г. Дзиенлин е на 128-мо място в света с богатство от 8.6 млрд. долара, докато преди него - на 86-то място, е сънародникът му Дзун Цинхоу, който притежава 11.6 млрд. долара.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5704 |09.09.2013 Павлова: Администрацията на кабинета "Орешарски" не работи . 27| 5262 |09.09.2013 Орешарски: Не мислех, че ще е лесно, но се оказа по-трудно от очакванията . 27| 5789 |08.09.2013 87-и ден:"България каза: Орешарски, върви си!" . 6| 5350 |04.09.2013 Орешарски: Никой от партньорите не е искал да се бием в Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads