Реклама / Ads
25| 4601 |26.09.2013

Орешарски: Мотивите на вота са неверни

.
Мотивите на внесения вот на недоверие се базират на неверни, неточни или хипотетични твърдения. Това каза от парламентарната трибуна министър-председателят Пламен Орешарски. Съжалявам, че вносителите на вота не присъстват в пленарна зала и не развиха мотивите си. В мотивите се говори за управленска немощ. Тук ще направим безсмислен дебат поради различните ни разбирания за управленска мощ. Ще продължим политики и действия, които считаме за градивни и ще коригираме политики, които нанасят вреди на социално-икономическото развитие. Няма да пазим фискална стабилност чрез неплащане към бизнеса, п
Той подчерта, че правителството е представило управленската си програма 110 дни след встъпването си в длъжност. 

Това е първият кабинет, който представи пред парламента разписани програмни мерки в началото на управлението си. Направих справка кога кабинетът на ГЕРБ е входирал своята програма - на 6 ноември 2009 г., тоест на четвъртия месец от началото на управлението, заяви Орешарски.

Коментира се тотална подмяна на висши държавни служители. Статистиката не го потвърждава по начина, по който е изнесено в мотивите, добави той.
Има упреци за създаване на Министерство на инвестиционното проектиране. На кого точно не е ясно какви политики ще прави? Устройствено планиране на територия, строителен контрол. В кои от тези направления политиките ни досега са били адекватни? Някои строителни недомислици в големите градове и застрояване на Черноморието са доказателство за необходимостта от повече контрол. Забавени били редица инфраструктурни проекти - щеше да бъде вярно, ако се посочи поне един пример. Застой в развитието на кадастъра наблюдаваме от години, а в последните 4 години не се направи абсолютно нищо за развитието му, каза още премиерът.

Според него, с поведението си ГЕРБ възпрепятстват възстановяването на страната чрез затрудняване работата на парламента. Ще подкрепим всички конструктивни практики ще спрем всички вредни такива, увери той. 

„Не познавам по-блокирана администрация от тази, която заварих в началото на този мандат. Що се касае до подмяната на държавни служители, статистиката не го потвърждава по начина, по който е изнесена в мотивите“, обясни министър-председателят.

По отношение на това, че било неясно какво ще върши новото Министерство на инвестиционното проектиране, Орешарски попита: „На кого точно не е ясно?“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 30 минути събират депутати за вота 1| 4447 |26.09.2013 . Миков предупреди Борисов да внимава с вота 45| 5497 |25.09.2013 . Орешарски отвръща на удара: ГЕРБ са несигурни в мотивите си 33| 4379 |25.09.2013 . Орешарски: Искаме помощ от ЕК за справяне с бежанците 22| 4941 |23.09.2013

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО