Реклама / Ads
137| 5953 |27.07.2013 НОВИНИ

Орешарски го няма на Бузлуджа, словото му прочете военният министър

.
Тук сме на Бузлуджа при корените на комунизма, на солидарността и на социалната справедливост. Посрещаме тук всички изпитания и това голямо множество ни дава сили и самочувствие на всички нас. Това заяви Янаки Стоилов, зам.-председател на НС на БСП на събора на Бузлуджа. Ангел Найденов прочете поздравлението на премиера Пламен Орешарски до социалистите.
 

Вашата подкрепа ми да увереност, че сме на прав път,  дава ми сили да продължа работата си, се казва в поздравлението на  Орешарски до участниците в  събора на Бузлуджа. Като премиер съм длъжен да чувам гласа на всички. Исками се и опозицията да прояви конструктивност. Нужен е диалог и консенсус между политическите сили. Българите ясно показват, че искат сами да вземат решения за собствения си живот. Тази възможност ще им дадем, чрез нашата работа, прочете още Найденов. Трудностите ни правят по-силни и по-мъдри. Правителството и аз искаме да върнем България към нормален ритъм на живот  и да имат перспектива Гарантирам еднакво отношение към всички граждани. Да върнем България на хората, обръща се към социалистите Орешарски.

„Настъпило е времето обществената енергия да бъде съзидателна. Правителството и аз искаме да върнем страната към спокойствие,” обещава премиерът. „Гарантирам еднакво отношение към всеки гражданин и всеки бизнес,” завършва адреса на министър-председателят.

Това множество ни носи голяма отговорност пред хората, които разчитат да подобрим техния живот, да им дадем отново възможност да се надяват на бъдещето. Приветствам ви с думите на Димитър Благоев: Нека бъде благословен часът, в който нашите социалисти са започнали да работят съзнателно за разпространението на идеите на социализма у нас. Ние отново сме изправени пред изпитания, както нашите предшественици, времето е различно, условията са други, каза Янаки Стоилов, обръщайки се към над 50 000 души, които са на Бузлуджа.

Искаме страната да има стабилност, за да направим дълбоката промяна. Всички трябва да дадем освен подкрепа, така и вярна посока на управлението, каза Стоилов. Той заяви, че следващата седмица парламентът ще обсъди и приеме плана на правителството. Очакваме план за действия с конкретни ангажименти и срокове за изпълнение. До края на годината трябва да има нов социален пакет, уточни Стоилов. Ликвидацията на бедността в България е непосредствена цел на сегашното икономическо развитие.

Днес се прощаваме с големия учен политик и държавник Александър Лилов. Той почина седмици преди да навърши 80 години. Това е най-масовото събиране на партията, с което тя се прощава с тази забележителна личност, която въведе много високи стандарти за политическа последователност, отговорност и почтеност, които още не са постигнати в българския политически живот. Той застава редом с Димитър Благоев в пантеона на българската социалистическа партия, каза Янаки Стоилов.

Днес свеждаме глави с горест и почит пред учителя, съмишленика, другаря, съвременния патриарх на социалистическите идеи в България, пред стратега Александър Лилов, добави зам.-председателят на НС на БСП. След словото на Стоилов социалистите почетоха паметта на Александър Лилов с минута мълчание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6705 |27.07.2013 Ройтерс: Българите остаряват и не учат, Орешарски остава . 55| 6584 |26.07.2013 Орешарски за "Белене": Не го бързаме . 64| 7389 |26.07.2013 Орешарски почва АЕЦ "Белене", Богомил Манчев - доволен . 69| 6630 |26.07.2013 Борисов за работата в НС: Едните за кебапчета и бира на Бузлуджа, другите плажуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads