Реклама / Ads
41| 5361 |24.02.2009 НОВИНИ

Пл. Орешарски: Няма нищо вярно в слуховете за злоупотреби

.
Искам да видя документи и факти, обяви Пламен Орешарски по всички теми и обвинения, които се повдигнат напоследък. Това били пикантерии от пресата, издигнати до национална трагедия.
 

 

Пикантериите в пресата се превърнаха в национална трагедия; не можем да останем вечно страна, в която преобладава принципът на виновност, обяви по БТВ министърът на финансите Пламен Орешарски. Той беше категоричен, че бившата шефка на НАП М. Мургина е подала оставката си заради натрупано напрежение, а не заради източване на ДДС и злоупотреби, за които се говорело. Министърът заяви, че нито е обслужвал политически интереси до сега, нито ще го прави и в оставащите месеци до края на мандата. "Някой виждал ли е тази разработка от ДАНС?", попита Орешарски, твърдейки, че всичко било слух, а и опозицията нямала други ходове в предизборна ситуация.

По повод репликите на Г. Кадиев от БСП, Орешарски заяви, че това бил човек, който преседял две години в администрацията и не можал да се ориентира в нея и ако  не се кандидатира в листите на БСП за депутат в следващия парламент, това нямало да е голяма загуба.

Няма нито едно вярно нещо в това, което се говори понастоящем из медиите, опроверга министърът слуховете; той насърчавал своите агенции сами да разкриват злоупотребите, както станало в Пловдив, където инспекторатът на НАП сам открил източване. Реорганизация не значи закриване, това е поредната налудничава идея, така коментира Орешарски информациите, че Мургина разформировала контролните системи на НАП. Такова нещо нямало, сега просто действали нови отдели с по-малко началници. Нито един от заетите в контролните системи на НАП, не я е напуснал, изясни министърът.

По повод прякорите, които вчера Емил Димитров - Ревизоро изнесе, Орешарски допусна, че това може да са и прозвища от студентски години на някакви хора, за които говори човек, бил 6 месеца шеф на митниците, а през тези месеци за пръв път събираемостта в митниците била в пъти по-малка от всякога дотогава. Министърът и по този въпрос отказа да коментира хипотези. По повод сигнала на Яне Янев за китайското карго, минаващо през аерогара "София", Орешарски каза, че това е реекспорт, а не контрабанда, следователно и по този въпрос нямало разбиране.

Искам да видя документи и факти, обяви Пламен Орешарски по всички теми и обвинения, които се повдигнат напоследък. Той стоял зад всичките си 14 000 експерти, докато не се докаже, че имат някаква вина. Мотивите за анти-кампанията били микс от политика и доза безотговорност, обобщи министърът на финансите.

По повод финансовата криза Орешарски коментира, че в момент, в който правителствата във Вашингтон, в страните от Стара Европа, в Токио, Пекин и Москва се чудели какви инструменти да приложат, за да противодействат на кризата, в България било сравнително спокойно заради добрата фискална политика в последните години. Това било признание на Европейската комисия, на МВФ, на Световната банка и на рейтинговите агенции. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5970 |24.02.2009 Протест срещу "Илюжън"-а на Кр. Аврамов . 9| 5603 |23.02.2009 Учителите ще могат да гонят от час . 15| 5366 |23.02.2009 Жозе Барозу не е Леонид Брежнев . 18| 5133 |23.02.2009 Висш служител на НАП въртял брокерски сделки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads